Het is nooit saai onder Vloet

Sinds Wiljan Vloet het roer bij NEC heeft overgeno­men, valt er een hoop te beleven in de wedstrijden die de Nijmeeg­se equipe speelt. Een week na het spectaculaire debuut van de Bra­bantse oefenmeester bij NAC was het gistermiddag bij FC Groningen opnieuw vermakelijk. En net als in Breda moest zijn elftal ook in het hoge noorden genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.
Veel schiet NEC niet op met dat ene punt. Al biedt de ranglijst nu wel een iets rooskleuriger beeld. De Nijmegenaren klommen naar de vijftiende plaats, maar de ver­schillen in de onderste helft van de ranglijst blijven minimaal; num­mer elf VVV-Venlo staat slechts één punt boven de voorlaatste, Ro­da JC. Ook Groningen, Willem II, Vitesse en ADO Den Haag beho­ren tot de zorgenkindjes die vooral achterom moeten kijken naar hek­kensluiter RKCWaalwijk.

De thuisclub begon gisteren zwaar gehavend aan de klus. Zes vaste krachten (Granqvist, Stenman, Svejdik, Ajilore, Andersson en doelman Luciano) ontbraken in de basiself van Ron Jans. De Gro­ningse oefenmeester zette vervol­gens doodleuk twee (!) reservegoa­lies op het wedstrijdformulier. „Omdat Brian van Loo niet hele­maal fit is”, legde Jans voor de af­trap uit. De opstelling van Wiljan Vloet kende één verrassing. Patrick Pot­huizen stond in de basis omdat Rens van Eijden vanwege een en­kelblessure niet inzetbaar bleek.

De personele problemen bij de thuisclub werden nog wat groter toen Sepp de Roover al in de vier­de minuut moest afhaken met een forse enkelblessure. Onmiddellijk nadat oud-NEC’er Mike Zonne­veld als zijn vervanger in het veld was gekomen, nam Groningen de leiding. Spits Tim Matavz kreeg van zijn slap ingrijpende bewaker Ramon Zomer alle gelegenheid om uit de draai raak te schieten: 1-0.

Een dode spelsituatie hielp NEC in de 33e minuut over het dode punt. Youssef El-Akchaoui legde een corner bij de eerste paal neer, Björn Vleminckx kwam voor zijn man en kopte knap raak: 1-1. Een goed uitgevoerde counter bracht NEC in de 66e minuut in winnende positie. Saïdi Ntibazon­kiza gaf de bal mee aan John Goos­sens, die vervolgens fraai over de wild uitkomende Van Loo viel: strafschop. El-Akchaoui, die zijn laatste pingel tegen RKC had ge­mist, schoof de bal ditmaal onbe­rispelijk in de hoek: 1-2.

Groningen leek geklopt, maar kwam in een krankzinnige sluit­stuk toch nog langszij. „Het spekta­kel kwam pas in de slotfase”, oor­deelde Vloet. „Het had wel 5-4 kunnen worden”, vulde collega Jans aan. Nadat invaller Nicklas Pe­dersen – opnieuw na slap verdedi­gen – 2-2 had gemaakt, kregen bei­de ploegen ieder nog twee opgeleg­de kansen. Een doelpunt bleef ech­ter uit, zodat er ook geen winnaar te bejubelen viel.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.