Hersi traint met Jong Twente,o.a.NEC in de markt

Youssouf Hersi heeft er vrijwillig voor gekozen om niet meer met het eerste team van FC Twente te trainen. Dat meldt TC/Tubantia. Zolang hij nog geen nieuwe club heeft, traint hij mee met de beloften. De middenvelder, die een contract tot medio 2010 heeft, kreeg onlangs te horen dat er geen toekomst meer voor hem is in Enschede.

Het liefst gaat de meervoudige jeugdinternational een avontuur in het buitenland aan. "Spanje heeft me altijd al getrokken. Duitsland lijkt me ook best mooi." In Nederland is onder meer NEC in de markt. Hersi verwacht transfervrij of eventueel voor een kleine vergoeding te kunnen vertrekken bij de nummer twee van vorig seizoen.

FC Twente nam Hersi twee zomers geleden over van Vitesse, waar hij wel veelal aan spelen toekwam. Drie seizoenen Gelredome leverden de middenvelder een totaal van 69 competitieduels en vijftien doelpunten op. Hersi begon zijn carrière bij Ajax en kwam daarna ook uit voor NAC Breda (op huurbasis) en SC Heerenveen.

Romano Denneboom ontving dezelfde boodschap als Hersi, maar traint nog wel mee met het eerste team. Hij maakte afgelopen zaterdag in de verloren oefenwedstrijd tegen FC Emmen (1-3) het enige Twentse doelpunt. Steve McClaren deed in de oefencampagne vooral vanwege het gebrek aan alternatieven beroep op hem.

Met de komst van Bryan Ruiz, Bernard Parker, Ransford Osei en Miroslav Stoch is het perspectief van Denneboom ondanks het vertrek van Eljero Elia verdwenen. "Romano wil helemaal niet weg, maar als de club zegt dat je positie in het gedrang is gekomen, zul je toch in beweging moeten komen", zei zaakwaarnemer Rob Jansen.

Bron: Voetbalzone

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina