Feyenoord maakt “fantastische droom” waar

NEC-trainer Mario Been tekent contract voor drie jaar in De Kuip.

De carrière van Mario Been ( 45) verloopt volgens plan. Na Excelsior en NEC tekende de Rotterdamse succescoach gisteren een contract dat hem voor de ko­mende drie seizoenen aan zijn gro­te liefde Feyenoord bindt.

„Ik ben ongelooflijk blij. Dit is een fantastische droom”, sprak Been gisteren uit de grond van zijn hart. Hij oogde daarentegen vermoeid. De laatste weken waren hem niet in de koude kleren gaan zitten. Sinds het vertrek van Gertjan Ver­beek werd zijn naam in verband gebracht met Feyenoord. Been was vereerd, maar het stoorde hem dat iedereen maar wat riep. Been zou al gesproken hebben met Feyenoord. Been zou per di­rect weggaan bij NEC. Been was er al uit met Feyenoord. „ Mijn inte­griteit en mijn betrouwbaarheid werden in twijfel getrokken. Uitge­rekend zaken in het leven waar ik heel veel waarde aan hecht.”

Om aan alle onzekerheid een ein­de te maken liet Been vorige week weten dat hij in elk geval tot het eind van dit seizoen bij NEC blijft. En nu is het dan duidelijk dat hij op 1 juli bij Feyenoord begint.

Thuis werd de champagne nog niet uit de koeling gehaald. „We hebben bewust niet gekozen voor een officiële ondertekening van het contract in De Kuip. Ik ben nog steeds coach van NEC. Voor die ploeg zet ik me honderd pro­cent in. Daarom vind ik het zo hy­pocriet dat er NEC- supporters zijn die nu roepen dat ik al met mijn hoofd bij Feyenoord zit. Die zijn kennelijk vergeten dat ik drie jaar geleden in de winterstop tekende voor NEC en het seizoen afmaakte bij Excelsior. Werden we kam­pioen van de eerste divisie. Ook nu hoeft niemand te twijfelen aan mijn inzet als het om NEC gaat.”

Maar nadenken over Feyenoord (dat NEC 750.000 euro betaalt om het tot 2011 lopende contract van Been af te kopen en Leon Vlem­mings het huidige seizoen laat af­maken), dat is natuurlijk niet te­gen te houden. „In mijn ogen is het nog steeds een topclub. Een bolwerk met 43.000 supporters bij elke thuiswedstrijd,” weet Been. „Er staat een goede groep. Joh, als je het tactisch eenmaal hebt staan, gaat het daarna vooral om de bele­ving. Om het plezier. Geloof me nou maar.”

Hij staat op en slaat een arm om de schouder van de passerende sta­dionmanager Theo van Benthum. „ Zet je de veldverwaming nog een graadje hoger, Theo? Of wil je alles bewaren voor de nieuwe trainer?” De lach klinkt door de catacom­ben van De Goffert. Volgend sei­zoen te horen in De Kuip.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan