Feyenoord klopt aan bij Been

NEC-coach gaat vrijwel zeker volgend seizoen in De Kuip aan de slag.

Mario Been ( 45) wordt volgend seizoen vrijwel zeker hoofdtrainer van Feyenoord. De coach van NEC had gistermiddag een eerste onderhoud met alge­meen directeur Erik Gudde, finan­cieel directeur Onno Jacobs en ju­rist Joris van Benthem van de Rot­terdamse club. „Eigenlijk wilde ik de bekendma­king van het gesprek over het weekend heen tillen”, vertelde Been. „Maar er stonden een paar fotografen voor het huis van Gud­de in Maassluis te wachten, dus dat had niet veel zin meer. Feye­noord heeft nog geprobeerd of ik per direct aan de slag kon, maar daar heb ik nee op gezegd. Ik wil mijn afspraken met NEC absoluut nakomen. Verder verliep het ge­sprek heel positief. De kans is dus heel groot dat ik volgend seizoen trainer van Feyenoord zal zijn.”

Volgens Been is het nu aan zijn zaakwaarnemer Rob Jansen om met Feyenoord tot een akkoord te komen. „Ik heb mijn verlangens op tafel gelegd en wacht verder af wat er uitkomt. Voorlopig richt ik me weer helemaal op NEC.”

Als een enorme verrassing komen de avances van Feyenoord niet. Been werd alom getipt als opvol­ger van Gertjan Verbeek die vorige week ontslagen werd. Omdat de Feyenoordleiding echter niets van zich liet horen en hij naar eigen zeggen buikpijn kreeg van alle spe­culaties, liet Been afgelopen maan­dag weten dat hij het seizoen hoe dan ook bij NEC zou afmaken.

De Rotterdamse club bracht NEC donderdag al op de hoogte dat het met Been wilde gaan praten. „ Om­dat Mario bij ons onder contract staat, waren ze dat formeel ver­plicht”, aldus technisch directeur Carlos Aalbers van NEC. „Het is al­tijd een droom van Mario geweest om nog eens bij Feyenoord als trai­ner aan de slag te gaan. Dat kun­nen en willen wij niet blokkeren.”

Aan Aalbers de lastige taak om de komende maanden een gelijkwaar­dige opvolger voor succescoach Been te vinden. „Ik heb al een soort profielschets in mijn hoofd. Maar daar zeg ik verder niets over, anders word ik daar over een tijdje mee om de oren geslagen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan