FC Groningen gehavend aan strijd komende zondag

Hoewel de resultaten bij competitiewedstrijden in de Euroborg verre van geruststellend zijn (respectievelijk 4-1, 5-1 en 2-0) kunnen we komende zondag hoop putten uit de afwezigheid van een flink aantal vast waarden aan Groningse kant. De noorderlingen accepteerden eerder deze week een schikkingsvoorstel voor Ajilore na een elleboogstoot tegen RKC’er Augustien. De schorsing gaat daarmee onmiddelijk in en dus zal de Nigeriaan de wedstrijd tegen NEC aan zich voorbij moeten laten gaan.

In diezelfde verliespot bij RKC kreeg keeper Luciano rood na het neerhalen van een doorgebroken speler, ook hij zal op een groen stoeltje de wedstrijd van zondag bekijken, en kreeg Granqvist zijn vijfde gele kaart, hetgeen ook een schorsing opleverde.

Naast de drie geschorsten missen de groen-witten ook een kwartet spelers wegens een blessure: Petter Andersson, Ondrej Svejdik, Jeffrey Rijsdijk en Morton Nordstrand zullen er zeker niet bij zijn.

De scheidsrechter zondag is overigens Pol van Boekel, de laatste twee uitwedstrijden onder zijn leiding (Roda in 2008 en Utrecht in 2009) werden beiden met 0-2 gewonnen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.