Fandag ondanks afgelasting wedstrijd alsnog topdag

De afgelopen periode werd door veel fans uitgekeken naar de wedstrijd tussen NEC en KV Mechelen op de fandag van de Belgische club. Veel supporters zouden al dan niet met de bus naar Mechelen gaan om deze fandag bij te wonen. Er was zelfs een groep supporters die het zo bont maakte er een volledig weekend Mechelen van te maken door een hotel te boeken. Deze wedstrijd moest zorgen voor een soort van Europees avontuur waar we het afgelopen seizoen zo van genoten hadden. Helaas mocht het niet zo zijn dat een supportersschare uit Nijmegen kennis zou maken met de oude club van Björn Vleminckx. Eenieder weet daarvan de oorzaak. Wij trokken met zeven man de stoute schoenen aan en gingen toch naar Mechelen. Het hotel was immers al geboekt en we konden ons niet voorstellen dat de Mechelse supporters er met ons geen mooie dag van wilden maken. Onze stoutste verwachting werd overtroffen.

Na een korte verkenning van het mooie Mechelen zetten wij met onze groep koers richting fandag. Toen wij de eerste stappen op het terrein van KV Mechelen hadden gezet, werden wij zeer hartelijk door de plaatselijke Lonneke Gijsbers verwelkomd. Deze vriendelijke man stelde al zijn manschappen de gehele dag tot onze beschikking. Niet alleen deze man bleek verheugd te zijn met onze komst want we leken deze fandag werkelijk helden. Het is onbeschrijfelijk hoe ontzettend vaak wij op de foto zijn geweest, aan werden gesproken door het vriendelijke volk uit Mechelen of een pintje met ze genuttigd hebben.

’s Avonds woonde wij de wedstrijd van KV tegen Beveren bij. Bij Beveren heeft Björn Vleminckx gespeeld alvorens hij naar Mechelen is gegaan en was daarmee een prima alternatief voor de afgelaste wedstrijd. Aan de hand van een handvol Belgen maakten wij kennis met de familie Vleminckx en zijn aanhang. Niet tussen de bobo’s zoals wij gewend zijn, maar tussen het gewone volk. De vriendin van Björn vertelde ons dat de reis van Nijmegen naar Mechelen welgeteld een uur en vijf minuten had gekost (voor de duidelijkheid: wij deden er drie kwartier langer over). Hieruit maakten wij op dat Björn toch wel heel graag afscheid wilde nemen van zijn fans. Het bleek een waarheid als een koe. Het afscheid van Björn was kort maar zeer krachtig. De manier waarop zijn fans van hem hielden en nog tot in de late uurtjes met hem op de foto wilden of met hem een praatje maakten, was tekenend. Ook Pieter Collen (spelend bij Beveren) had al snel in de gaten dat er fans uit Nijmegen aanwezig waren en maakte vanaf het veld een zeer hartelijk praatje met ons.  

Wij leerden de echte Björn Vleminckx ook kennen. Want met ons keek hij de match terwijl hij ondertussen ook uitgebreid aandacht had voor zijn fans uit Mechelen. Tussen ons en zijn familie werd rijkelijk bier uitgewisseld alsof het een grote familie was. Het was als thuiskomen voor beide partijen. De vriendin van Björn vertelde ons dat ze een aantal dagen geleden met een geel, zwart setje een match van NEC wilde bezoeken. Björn was boos, vond dat ze het niet kon maken. Ze heeft het uitgetrokken uit respect naar ons. Leuk om te horen dat Björn weet wat er voor ons op het spel staat.

Met recht kan ik stellen dat Björn Vleminckx de Jack de Gier van KV Mechelen was. Zijn gekrulde lokken, hechte band met het publiek, vechtersmentaliteit en menselijkheid doet me verlangen naar een nieuwe El Buitre. Mede door Björn hebben wij een fantastische dag beleefd. Hij heeft ons op een menselijke manier benaderd en ik hoop dat hij die kans ook bij de rest van ons publiek krijgt. Hij heeft voor iedereen tijd en absoluut geen kapsones. Björn is een man van het volk en hoort na de wedstrijd tussen de supporters een biertje te drinken. Björn heeft een fijne familie, het is een man naar ons hart.

We hebben verschillende vragen gekregen van KV-supporters die Björn graag in Nijmegen aan het werk zouden willen zien. Wij hopen dat NEC hieraan zijn medewerking verleent zodat we Björn’s makkers ook in een keer in Nijmegen kunnen ontvangen. Via deze weg wil ik namens ons groep in ieder geval alle supporters uit Mechelen, Björn, zijn vriendin en de rest van de familie ontzettend bedanken voor het geweldige weekend dat wij in Mechelen hebben gehad. Wij hebben zelden zoiets meegemaakt, en hebben geen enkel moment spijt gehad van de beslissing toch te gaan.

Oe-a-Gentenaar

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.