Duel der lange ballen onbeslist

NEC heeft vanavond, in een teleurstellende wedstrijd, met 1-1 gelijk gespeeld in het Koning Willem II Stadion te Tilburg.

Lodeweges begon met Pothuizen in de basis, die de zieke Zomer vervingen, maar moest al vroeg in de eerste helft een tweede verdediger vervangen. Wellenberg verliet gebleseerd het veld, na een tikje van Demouge, en werd vervangen door Burgzorg. Het veranderde echter niet veel aan het spelbeeld. Beide teams speelden slecht en mistte het zelfvertrouwen.

Tot de 0-1 kwam het grootste gevaar uit een vrij trap van El Akchaoui die via Pothuizen bij Van Eijden terecht kwam. Hij wilde het echter te mooi doen, met een hakje, zodat de verdediging van Willem II eenvoudig uit kon verdedigen. De 0-1 kwam dan ook uit de lucht vallen. De goed opkomende Burgzorg gaf een mooie voorzet op Vleminckx. Op zijn kopbal kon Mäenpää nog redding brengen maar in de rebound kon Fejzullahu eenvoudig intikken.

En ook vroeg in de tweede helft werd er gewisseld; Pothuizen voor Goossens. Of dit een verstandige wissel was is de vraag. Willem II kwam snel op 1-1 door een doelpunt van ex-NEC’er Boutahar, nadat Goossens uitgleed. Daarnaast liep Goossens vrijwel meteen tegen een gele kaart aan. Het duel ontspon zich echter tot een duel der lange ballen. Willem II zocht Demouge en NEC was regelmatig op zoek naar Vleminckx. Verder dan een schot op doel Vleminckx en een schotje naast door Kivuvu kwam NEC niet.

Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Eerst schoot Burgzorg goed op doel, Mäenpää redde, maar Vleminckx kon de rebound niet intikken. Daarna deed Kivuvu nog een goede poging maar ook zijn schot werd gekeerd door de reserve-keeper van Willem II. In het doelgebied bij Babos werd het ook nog spannend toen Demouge naar de grond ging maar Luinge trapte niet in de duikelpartij. Worm kwam er nog in voor El Kabir maar het mocht helaas niet meer baten.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.