De politie is je beste vriend + Filmpje

Het onderstaande stuk is vandaag te lezen op de site van Forzanec. Op zich niet zo vreemd dat de SV grote vraagtekens zet bij de veiligheid. Een aantal Trouwe Honden waren in de middag al op de hoogte dat er in de stad afgesproken zou worden om een confrontatie aan te gaan tussen NEC en Beerschotfans (zie ook de site van HKN). Het gerucht gaat dan ook dat de Beerschotfans op het laatste moment hebben afgezegd bij de harde-kern van NEC en rechtstreeks naar Groesbeek zijn gegaan. Waarom de politie (NEC) hier niet op ingespeeld heeft is ook voor ons een groot raadsel. Met als gevolg dat totaal onschuldige supporters de dupe werden van de geweldsacties van de Beerschotfans. Had onze Burgermeester misschien geen politieuurtjes meer over?

Het bestuur van de Supportersvereniging wil opheldering van NEC en Politie Gelderland-Zuid over de risico’s rond de wedstrijd NEC-Germinal Beerschot. Voor de wedstrijd vielen supporters van Germinal Beerschot NEC-supporters en -spelers aan. Er vielen vijf gewonden, waaronder een vrijwilliger van ons en een vrouwelijke steward.

Wij willen duidelijkheid omdat er signalen waren dat er een grote groep Belgische hooligans naar Nijmegen zou reizen en dat er een groot risico was dat zij uit waren op rellen. In Groesbeek was er weinig tot geen politie aanwezig. Extra opgetrommelde stewards moesten de veiligheid op het sportpark waarborgen.

Tevens zijn wij verbolgen over het feit dat twee bussen vol met relschoppers Groesbeek hebben kunnen bereiken en dat na aandringen van al aanwezige supporters, daarop geen actie op is ondernomen.

Het bestuur wil opheldering waarom het zo ver heeft kunnen komen. De supporters zijn blootgesteld aan grote gevaren. Deze wedstrijd had nooit op een sportpark georganiseerd mogen worden. NEC en de politie moeten bewijzen dat ze in hun voorbereidingen en beslissingen er alles aan hebben gedaan om geweld of een confrontatie te voorkomen.

Wel willen we onze waardering uitspreken voor de aanwezige stewards en EHBO’ers. Zij zijn blootgesteld aan veel geweld en moesten zorgdragen voor de ‘veiligheid’.


Als de rust is wedergekeerd komt oom agent ook een keer kijken. Veels te laat.

Jeffrey

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.