Chaos bij de NEC-summer sale

Iedere club heeft wel een aantal bekende verzamelaars. De een richt zijn pijlen op de speldjes, de ander heeft alles over voor een programmaboekje en weer een ander richt zich op het verzamelen van al dan niet gedragen spelersshirts. Voor diegene die de gedragen shirts sparen, is het natuurlijk het mooiste om materiaal uit handen van een bepaalde speler te krijgen. Maar omdat dat niet altijd lukt, bieden markplaats en ebay tegenwoordig ook bij uitstek de mogelijkheid iets moois te bemachtigen via andere verzamelaars. Een ander alternatief bij ons is de tweedehands verkoop op de open dag. Uiteenlopend van gedragen shirts tot badslippers kunnen hier materialen worden gekocht.

Nou ben ik ook een van de verknochte shirtverzamelaars. Vandaag was ik dan ook een van diegene die in de rij stond om weer een mooi shirtje te bemachtigen. Zoals ieder jaar liep dat ook vandaag weer behoorlijk in de soep. Het eerste probleem had zich al aangediend voordat de open dag officieel was begonnen. De tent was voor trouwe supporters gesloten maar de stewards mochten wel alvast inkopen doen. Dat werd dan ook uitbundig voor de gehele familie gedaan. Graag spreek ik via deze weg mijn schande uit over deze gang van zaken. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de echte Trouwe Hond (die nota bene al een aantal uur in de rij staat) op deze manier materialen als sneeuw voor de zon ziet verschijnen.

Het tweede probleem diende zich aan toen de stand geopend werd. Door een aantal zware jongens, die zich later in de rij voegde, waren voornamelijk de kleinere onder ons bij voorbaat al kansloos. Dat is opzich al triest van deze jongens, maar tel daar een gebrekkige communicatie, een miniem aantal werknemers in de tent en een paar besluitenloze mensen bij op en je komt tot een flinke ruzie. En dat werd het op verschillende plaatsen in de rij dan ook. In die rij stond ik ook en voelde me niet op mijn gemak. Heb ondanks het lange wachten dan ook niets kunnen bemachtigen. Zonde, want morgen kan ik van diegenen, die groot in stonden te kopen, via marktplaats waarschijnlijk voor aanzienlijke bedragen shirts kopen.

Het wordt dus tijd dat hier flink aan gesleuteld wordt. Misschien kan men bij NEC een regeling treffen dat SCC-houders in de fanshop op vertoon van de jaarkaart één shirt kunnen kopen. Misschien kunnen ze de prijzen omhoog gooien. Wellicht kan worden gewerkt met dranghekken en nummers. Dit wekt irritatie, frustratie, het leidt tot oorlog.

Oe-a-Gentenaar

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.