“Beuk” heeft buik vol van NEC

Het onderstaande stuk komt uit de Gelderlander van vandaag. Het lijkt er op of NEC van Van Beukering af wilt.

Jhon van Beukering lijkt op een breuk met NEC aan te sturen. De 25-jarige spits is door de komst van Björn Vleminckx op het tweede plan terechtgekomen en neemt geen genoegen met een reserverol. „Ik ben geen speler die op de bank gaat zitten”, vertelde hij het afgelopen weekeinde tegen Omroep Gelderland.

Van Beukering vindt dat hij in een uitzichtloze positie is beland. NEC heeft veel geld betaald voor Vle­minckx, de Velpenaar is ervan over­tuigd dat hij daarom geen reële kans krijgt om te bewijzen dat hij de beste is op de spitspositie. Overigens liet Leen Looyen, td bij De Graafschap, gisteren weten dat de Doetinchemse club nog steeds belangstelling heeft voor Van Beu­kering. De vraagprijs zou echter te hoog zijn. Looyen: „NEC bepaalt en zij willen Van Beukering alleen verkopen. Ze zullen zo lang moge­lijk wachten.”

Hoewel hij steeds heeft beweerd dat hij wil vechten voor zijn plek bij NEC, heeft het er alle schijn van dat Van Beukering de in zijn ogen ongelijke strijd heeft opgege­ven. Gistermiddag, in een oefen­wedstrijd tussen de beloftenteams van NEC en De Graafschap, gooi­de ‘Beuk’ er onder het toeziend oog van Dwight Lodeweges  op­zichtig met de pet naar. Toen hij kort voor tijd werd gewisseld, liep hij briesend van het veld. Op weg naar de kleedkamer liet hij zijn va­der en broer, die langs de kant ston­den, luidkeels weten dat hij het he­lemaal had gehad met NEC.

De Nijmeegse clubleiding probeer­de na afloop van het oefenpotje, waarin elf spelers uit de eerste se­lectie hun opwachting maakten, het binnenbrandje uit te blazen. Carlos Aalbers bezwoer dat hij niets had meegekregen van het in­cident. Lodeweges zei dat hij eerst met Wim Rip wilde praten. En de coach van Jong NEC verklaarde dat er sprake was van een storm in een glas water. Rip: „ Jhon had last van zijn enkel.” En die verbale uitbars­ting? “Ach, Jhon is een beetje ge­frustreerd omdat hij nu niet speelt. Daar moet je niet te veel achter zoeken.”

Van Beukering was gistermiddag de slechtste man op het veld, maar ondervond geduchte concurrentie. „Nee, ik denk niet dat iemand een basisplaats tegen Feyenoord heeft afgedwongen”, stelde Wim Rip met gevoel voor understatement. Ook Erton Fejzullahu, die na rust in het veld kwam, kon niet impo­neren. Maar de Zweedse nieuwe­ling had een geldig excuus, vond hij zelf. „Vanochtend looptraining gehad”, zei hij terwijl hij moei­zaam naar het stadion liep. „Vijf ki­lometer! Ik was in de wedstrijd niet vooruit te branden.”

Jong NEC- Jong De Graafschap 1- 2.
17. Grot 1-0, 32. Sebens 1-1, 43. El Hassnaoui 1- 2.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.