Been: “We hebben iedereen nodig”

Aanvaller Tim Janssen mag niet tussentijds vertrekken bij NEC.

De Heikant begint voor NEC onderhand een tweede thuis te worden. De selectie van Mario Been moest gisteren ander­maal uitwijken naar het kunstgras van Achilles’29 in Groesbeek om­dat de eigen velden bevroren wa­ren. Been trainde gisterochtend met een tamelijk select groepje. Behal­ve de drie langdurig uitgeschakel­den Collins John, Mark Otten en Rutger Worm (de laatste twee trainden individueel) ontbrak ook een handvol spelers die normaal gesproken op een basisplaats kun­nen rekenen. De NEC-trainer heeft echter goede hoop dat het vijftal zondag tegen Feyenoord weer inzetbaar is.

Been: „ Dennis Rommedahl had vanmorgen nog lichte koorts, ik verwacht dat hij er morgen (van­daag, red.) weer bij is. Dani Fer­nandez heeft wat last van zijn hamstrings. Hetzelfde geldt voor Bas Sibum. Jhon van Beukering is preventief binnen gebleven. Hij heeft lichte rugproblemen, vooral door het trainen op harde velden. Ramon Zomer (lies) vormt op dit moment het grootste vraagteken. Dat wordt echt tricky.”

Als Zomer niet op tijd hersteld is, maakt Milano Koenders zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn debuut in de basis. De huur­ling van AZ, als enige gisteren in korte broek trainend, maakte tij­dens de partijtjes een paar mooie doelpunten. „Echte spitsengoals”, zei Been lachend. „Maar toch heb ik hem gehaald voor het centrum van de verdediging.”

Ook Tim Janssen was gistermor­gen gewoon van de partij. De Eind­hovenaar had eerder in de week stille hoop dat hij van zijn bestaan als bankzitter zou worden verlost, maar NEC heeft laten weten dat de aanvaller niet tussentijds weg mag. Been: „Voor zover ik weet was de belangstelling voor Tim niet con­creet. Maar los daarvan: wij heb­ben een zware periode voor de boeg. We strijden nog op drie fron­ten en spelen dus haast iedere week drie wedstrijden. We heb­ben de komende maanden echt ie­dereen nodig.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan