Been verkeert in goed gezelschap

Van nature is Mario Been al het zonnetje in huis. Maar in Marbella loopt de coach van NEC deze week helemaal goedge­mutst rond. De Nijmeegse club be­reidt zich in de Zuid-Spaanse bad­plaats voor op de tweede seizoens­helft en bevindt zich daar in uitste­kend gezelschap. Fiorentina, de nummer vier van de Serie A, traint op hetzelfde complex, en dat betekent dat Been regelmatig zijn kennis van het Italiaans kan etaleren.

Terwijl zijn spelers wat lopen te lummelen, komt trainer Cesare Prandelli van Fiorentina elke dag even langs om een praatje maken met zijn Hollandse collega. „Hij zei dat hij nog tegen mij gespeeld heeft, maar eerlijk gezegd kan ik me hem niet herinneren. Hij kwam net trouwens vragen of ik nog wat oefenstof voor hem had, want hij was door de zijne heen”, grinnikte Been die inmiddels ook al een interview heeft gedaan voor Violachannel, het tv- kanaal van de Italiaanse topclub.

Gisterochtend kreeg de Italiaanse club tijdens de ochtendsessie hoog bezoek. Fabio Capello kwam gezel­lig een kijkje nemen bij zijn land­genoten. De bondscoach van Enge­land liet de gelegenheid om even met Mariodona van gedachten te wisselen uiteraard niet onbenut. Been: „Capello woont hier in de buurt, al zit hij door zijn werk na­tuurlijk ook veel in Engeland.”

Haast onopgemerkt zat er giste­rochtend nóg een oude vedette langs de kant tijdens de training van Fiorentina. Claudio Caniggia, de voormalige aanvaller van het Argentijnse elftal, kwam even de hand schudden van zijn oude maatje Cesare Prandelli. „Wij heb­ben twee jaar samengespeeld bij Atalanta, waren daar zelfs kamerge­noten”, legde de blonde Zuid-Amerikaan uit. „Ik ben even langs gewipt omdat ik tegenwoor­dig in Marbella woon. Ik open hier binnenkort een voetbalschool. En de kans bestaat dat ik de Europese scout word voor mijn oude vriend Diego Maradona.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan