Been is blij met punt in Gelredome

Gelijkspel bij Vitesse het maximaal haalbare voor gehavend NEC.

Mario Been heeft zijn af­scheidstoer als trainer van NEC niet met een zege in het Gelre­dome kunnen opluisteren. De Rot­terdammer, die volgend seizoen bij Feyenoord aan de slag gaat, zag hoe zijn elftal het gistermiddag met de nodige moeite op 0-0 hield bij Vitesse.

Been betuigde zijn spijt dat het zijn ploeg weer niet was gelukt om toe te slaan in het hol van de leeuw. Onder zijn bewind eindig­de de derby in Arnhem tweemaal in een gelijkspel, twee keer zege­vierde de thuisploeg. De NEC- trainer was gistermiddag de eerste om toe te geven dat zijn ploeg nooit in de buurt van een driepunter was gekomen. „In de slotfase kwamen we zelfs goed weg en mochten we van geluk spreken dat Mitchell Burgzorg een paar keer bij de tweede paal red­ding bracht. Al met al denk ik dat we vandaag een punt gewonnen hebben.”

Met lichte tegenzin gaf Been gister­middag nog eens tekst en uitleg over de stand van zaken rond zijn ophanden zijnde overgang naar Feyenoord. „Ik ben de afgelopen dagen door jan en alleman gefelici­teerd, het leek wel of ik weer jarig was. Maar de media zijn in dit ge­val toch een beetje voorbarig ge­weest. Ik heb vrijdag een fantas­tisch verlopen gesprek gehad met de leiding van Feyenoord. Daarin is van alles de revue gepasseerd, ook namen van spelers. Maar het is beslist nog niet in kannen en kruiken, laat staan dat ik al gete­kend heb. Ik verwacht overigens wel dat het deze week rond komt. Daar zal vooral mijn vrouw blij mee zijn. Dan slaap ik ’ s nachts tenminste weer eens naast haar.”

Doordat Been over enkele maan­den vrijwel zeker bij zijn oude lief­de aan de slag gaat, zullen er de ko­mende tijd ongetwijfeld ook na­men van NEC- spelers gaan rond­zingen. Youssef El-Akchaoui heeft zich ontwikkeld tot de een van de beste linksbacks in de eredivisie en ook Lorenzo Davids, de balvero­veraar op het Nijmeegse midden­veld, lijkt toe te zijn aan een stapje hogerop. Beiden hebben een Feye­noord- verleden en zijn zeker te porren voor een nieuwe kans in De Kuip.

Daar waar El-Akchaoui zijn kandi­datuur gistermiddag kracht bij zet­te door een sterk optreden als cen­trumverdediger, speelde Davids te­gen Vitesse een van zijn mindere wedstrijden. Door het wegvallen van Ramon Zomer ( liesklachten) kwam de Amsterdammer op een voor hem vreemde positie ( links­back) te spelen. Davids had het erg lastig tegen Claudemir, net zo goed als Rachid Bouaouzan proble­men had met de voortdurend op­komende Paul Verhaegh.

Naast El-Akchaoui speelde ook Pa­trick Pothuizen weer als een groot­vorst in het hart van de Nijmeegse defensie. De routinier, die in het verleden twee periodes het geel­zwart van Vitesse droeg, had gister­middag bijna een nieuw wapenfeit aan zijn staat van dienst kunnen toevoegen. Na een half uur tikte hij een corner van Lasse Schöne langs doelman Piet Velthuizen. De treffer werd echter afgekeurd om­dat de voorzet van de Deen over de achterlijn zou zijn geweest.

De gezapige derby kwam gister­middag alleen in het laatste kwar­tier tot leven. De lont werd aange­stoken door Schöne, het fraaie schot van de Deen werd door Velt­huizen al even fraai uit de hoek ge­ranseld. Daarna trok de thuisclub het laken naar zich toe. Vitesse kreeg in de slotfase vijf reële kan­sen om de derby in zijn voordeel te beslissen. De grootste kwam op naam van Vitesse-nieuweling Dali­bor Stevanovic die in de extra tijd rakelings naast kopte.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan