Alexander Prent is klaar met kwakkelen

De korte adempauze in Nederland kwam hem niet verkeerd uit. " Even langs bij familie en vrienden, dat heeft me wel weer goed gedaan", zegt Alexander Prent. De voormalig NEC’er hervat maandag met zijn club Halmstads BK de competitie.

Zweden was de afgelopen weken in de ban van het EK voor spelers onder 21 jaar. Prent volgde het toernooi zijdelings. Hij heeft geen duels bezocht, de aanvaller was druk met zijn eigen trainingsschema. In het restant van de competitie in Zweden, al twaalf duels onderweg, wil de 26-jarige flankspeler zijn waarde bewijzen voor de middenmoter in de Allsvenskan.

" Tot nu toe is het nog geen succesvol seizoen voor me", vertelt de geboren Utrechter. "Mijn blessure van vorig jaar heeft langer geduurd dan gedacht. Ik had een zware ontsteking in de bekken en had last van de buikspier en de lies. Ik heb er erg lang mee gelopen. Pas half maart was ik fit. En pas sinds een paar weken voel ik dat ik weer in vorm raak."

Zijn bijdrage voor HBK, zoals de club in de volksmond heet, bleef tot dusverre dan ook beperkt tot slechts één optreden, het derde duel tegen IF Brommapojkarna stond hij in de basis. "Omdat je hier maar vijf spelers op de bank mag hebben en er standaard een reservekeeper bijzit, heb ik zelfs een paar keer op de tribune gezeten. Het leven bevalt me hier echt ontzettend goed, ik heb het reuze naar mijn zin, maar ik ben hier niet gekomen om toe te kijken."

Prent, bezig aan zijn tweede jaar in Zweden, begon vorig seizoen met acht wedstrijden op rij in de basis. Daarna kreeg hij last van blessures, waarmee hij dus lange tijd bleef kwakkelen. De ellende lijkt nu pas werkelijk voorbij.

Trainer Janne Andersson, al sinds 2004 aan het roer bij HBK, benadrukte geregeld volop vertrouwen in hem te hebben. "Hij praat veel met me, legt de situatie uit waarom ik er naast sta en zegt dat ik er niet te veel waarde aan moet hechten. Hij zei ook steeds dat ik eerst fit moest raken. Mooi om te horen, maar je gaat toch malen en twijfelen. Metaal zit het niet helemaal lekker. Vandaar dat het ook wel fijn was dat ik weer eventjes naar Nederland kon."

De negen dagen Nederland hebben hem vertrouwen gegeven voor het restant van het seizoen, tot begin november. "Ik train goed en ben scherp. Ik speel eindelijk weer zonder last."

De aanvaller speelde gisteravond de volle negentig minuten in een oefenwedstrijd. Met twee doelpunten en een assist in de met 4-1 gewonnen partij zette hij zijn woorden meteen kracht bij. Maandag begint de competitie weer, tegen IFK Göteborg. " Vanwege het jeugd EK speelden we tot nu toe een dubbel programma, we trainden daarom heel licht. Vanaf nu spelen we steeds één duel per week. Daardoor gaan we weer intensiever trainen en dat is niet slecht voor mij. Want op de trainingen moet ik de trainer overtuigen."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.