Zo zagen wij het: Feyenoord-NEC

Toen we vrijdag met een groep van De Trouwe Honden terug vlogen van Boekarest naar Dortmund kwam voor het eerst pas Feyenoord-uit ter sprake: “Oh ja we moeten zondag alweer naar De Kuip toe!”. Tja wat wil je na zo’n Europees avontuur, de gesprekken ging alleen maar over de wedstrijd, de ontlading en natuurlijk de loting van dinsdag: “Als NEC de poulefase overleeft mag je in februari weer twee keer aantreden!”. En zondagmiddag was het in de bus naar Rotterdam niet veel anders, Europees voetbal lijkt wel het enige dat telt momenteel!

En aangezien wij als supporters deze wedstrijd al (misschien wel te) relaxt benaderde, zo zou je verwachten dat de spelers er helemaal niet zo met hun koppie bij zouden zijn. Achteraf kun je zeggen dat die ‘vrees’ onterecht was, maar wat was Feyenoord slecht zeg! Er staat momenteel een Kuip onwaardig elftal op de grasmat daar en de achterstand op PSV lijkt nu al onoverbrugbaar. NEC deed daar dus nog even simpel een schepje bovenop, want als het 0-4 of 0-5 was geweest had niemand in Rotterdam mogen klagen. Oke eerlijk is eerlijk als Wijnaldum dat stiftje had afgemaakt, had je natuurlijk een hele andere wedstrijd gekregen, maar ook dan kan ik mij niet voorstellen dat we hadden kunnen verliezen van dit inspiratieloze Feyenoord en dan durven Verbeek en De Cler ook nog zonder schaamte te vertellen dat ze ‘best goed hadden gevoetbald’, dit zegt eigenlijk wel genoeg over het niveau in De Kuip de laatste jaren.

In Nijmegen loopt misschien wel de Messias rond die Feyenoord uit de stront zou kunnen trekken, want het lijkt momenteel wel of alles wat Mario aanraakt in goud veranderd bij NEC. Want we moeten niet vergeten dat NEC (net als Feyenoord overigens) gehavend afreisde naar Rotterdam en Kivuvu en Janssen maakte beide hun eredivisiedebuut voor dit seizoen, maar het leek net alsof ze gewoon al maanden in de basis stonden. En Saidi, wat is er met die jongen gebeurd in de zomervakantie? Heeft hij dezelfde behandeling gehad als Lens in de winterstop afgelopen seizoen? Want hoe hij de 0-2 scoorde gistermiddag deed menig supporter terugdenken aan Jeremaine Lens.

En al was een gedeelte van de 200 meegereisde NEC supporters nog schor van Boekarest, er werd wederom een feestje gebouwd. Dit keer was De Kuip in Rotterdam het decor, het volgende feestje staat gepland op zondag 19 oktober in De Goffert dan komt die degradatiekandidaat uit arnep op bezoek!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan