Zijn wij nou gek of……?

Soms kom je op een avondje surfen zoveel rare berichten tegen dat je bijna denkt dat je zelf gek bent geworden. Gisteren was zo’n dag.

Nog nagenietend van de euforie maar eens de AZ site bezocht. Eens kijken welke strafmaatregelen Louis in petto had voor zijn mannen. Been gaf de spelers na de wanprestratie tegen Zwolle een boete, Van Marwijk ontnam zijn spelers een vrije dag, dat zou Louis toch beter moeten kunnen? Maar wie schetst onze verbazing als we foto’s tegenkomen van Louis in een innige omarming met Frans Bauer (in AZ shirt)? En van drinkende, gokkende en lachende AZ spelers? Het is het AZ sterrengala! Een heerlijk avondje uit voor de sponsors met medewerking van artiesten als Gordon, Hind en de eerder genoemde Brabantse troetelbeer in een Noordhollands shirt. Wat hebben we een medelijden met de echte AZ supporters die zich wanhopig afvragen wat er met het sympathieke cluppie uit die karakteristieke Alkmaarderhout is gebeurd.

Na al die gekkigheid het vizier maar eens richten op de volgende tegenstander. Excelsior komt zaterdag naar de Goffert. Op de site van Excelsior blijkt dat de paniek die na de wedstrijd tegen Zwolle heeft toegeslagen in Nijmegen nog immer aanwezig is. De Excelsior supporters moeten met een verplichte combi naar onze stad komen. Een regeling om je voor te schamen want bij Excelsior gebeurt nooit wat en de supporters hebben anders dan Ajax uit (in Amsterdam zien ze de club als Feyenoord 2) dan ook zelden te maken met dergelijke excessieve maatregelen. Genant als je bedenkt hoe gastvrij wij altijd in Rotterdam worden ontvangen. Dat Excelsior wél moeite doet het de tegenstander naar de zin te maken blijkt uit het feit dat Willem II zijn verzoek om extra kaarten naast het uitvak gehonoreerd zag, waardoor er 650 Tilburgers naar Rotterdam af mogen reizen. Met vrij vervoer uiteraard.

Dat zijn nog eens aantallen natuurlijk. Zoveel supporters hebben we bij NEC al een tijdje niet meer gezien in het uitvak. Niet verwonderlijk, want het bezoek van uitwedstrijden van onze club wordt ook niet echt gestimuleerd. We deden al eerder ons beklag over het beleid van de club zelf, maar ook de supportersvereniging weet van wanten. Zij roepen de leden op toch vooral de trip naar Fulham mee te maken. Op zich best een aardige excursie, ware het niet dat het gepland staat voor het weekend van 19 en 20 april met een thuiskomst maandagochtend. En laat NEC nou net in dat weekend de laatste competitiewedstrijd afwerken in Breda. Wat als de strijd tegen degradatie op de laatste speeldag aankomt? Moet de selectie dan met een leeg uitvak in de rug, maar met de geruststellende gedachte dat vanuit Londen een grote groep supporters intens meeleeft degradatie gaan afwenden? Steun in eerste instantie je eigen club en ga dan uitstapjes naar Fulham maken zou je denken.

Het moet allemaal niet veel gekker worden.

Pol

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan