Zelfs het meubilair van NEC blijkt nu al in trek

Vandaag in de Gelderlander

Zelfs het meubilair van NEC blijkt nu al in trek
Nijmegenaren beginnen met magere zege aan Maritiem-toernooi. 

NEC leeft dezer da­gen tussen hoop en vrees. Terwijl de technische leiding zich suf zoekt naar versterking, is het ge­vaar niet denkbeeldig dat de selec­tie in de aanloop naar het nieuwe seizoen juist een of meer vaste krachten kwijtraakt. Gisteren kwam naar buiten dat FC Twente zijn oog heeft laten vallen op Peter Wisgerhof, in het geval dat de Enschedeërs centrumverde­diger Rob Wielaert kwijtraken. De voormalige NEC’er staat in de be­langstelling bij Ajax. Wisgerhof zou een prima vervanger zijn. Bo­vendien is de Wageninger betaal­baar omdat hij een gelimiteerde transfersom in zijn onlangs open­gebroken contract heeft laten op­nemen.

De NEC-aanvoerder reageerde na afloop van het vriendchappelijke duel tegen een regionale selectie uit de Kop van Noord-Holland (0-2) laconiek op de ophef rond zijn persoon. „Ik hoor die verhalen natuurlijk ook. Maar ik ben nog niet concreet benaderd en mijn zaakwaarnemer ( Edwin Olde Riekerink, red.) ook niet. En zolang dat niet het geval is, concentreer ik mij gewoon op NEC.”

Wisgerhof, begonnen aan zijn ne­gende seizoen in De Goffert, laat er overigens geen misverstand over bestaan dat hij openstaat voor een telefoontje uit Enschede. „Ik heb pas voor vier jaar bijgete­kend bij NEC omdat ik een bepaal­de zekerheid wilde hebben. Maar ik ben altijd blijven hopen dat er een keer een interessante club zou komen. FC Twente is zo’n club. Ze spelen voorronde Champions Lea­gue, werken met een begroting van 28 miljoen euro en hebben pas hun stadion uitgebreid.”

Mario Been haalde zijn schouders op over het mogelijke vertrek van zijn aanvoerder. „ Als Peter weggaat, is dat zeker een verzwakking voor ons. Maar wat moet ik ermee? NEC heeft nu eenmaal spelers die erg interessant zijn voor andere clubs. Ik heb er vandaag bewust geen woorden over vuil gemaakt. Dat heeft geen enkele zin.”

Het duel tegen het Helderse sa­menraapsel maakte nog maar eens duidelijk dat NEC alleen voorin problemen heeft. Zonder groots te spelen rekende de ploeg van Been simpel af met de amateurs, maar door gebrek aan stootkracht in de voorhoede bleef het verschil be­perkt tot twee doelpunten. Voor rust was het andermaal Rutger Worm die de score opende, na de hervatting maakte Joel Tshibamba er 2- 0 van. De jonge spits verving Jhon van Beukering ( lichte heup­klachten). Veelzeggend voor de huidige positie van Tim Janssen was dat hij alleen het laatste half­uur mocht meedoen.

NEC neemt het morgen in Den Helder op tegen Sparta. De Rotter­dammers hadden geen kind aan een wel erg jeugdig Jong Ajax en hebben morgen dus genoeg een een gelijkspel op het Maritiem­toernooi op hun naam te brengen. De stagiairs, die de afgelopen da­gen mochten proberen een con­tract af te dwingen, zijn bijna alle­maal weer vertrokken. Alleen AZ- spits Gregory Nelson, die giste­ren licht geblesseerd moest toekij­ken, blijft nog tot morgen. De Zweed Astrit Ajdarevic was er gis­teren al niet meer bij, de Oostenrij­ker Coskun Kayhan vliegt vanoch­tend terug naar Wenen.

„Hij is niet de speler die wij zoe­ken”, luidde het bondige commen­taar van Mario Been die aangaf dat NEC bezig is met twee buitenland­se flankspelers. „Meer kan ik niet zeggen, my lips are sealed.” NEC probeert de rust te bewaren nu duidelijk is geworden dat FC Twente zijn oog heeft laten val­len op aanvoerder Peter Wisger­hof.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan