Wist je dat: Spartak Moskou-NEC

Morgen speelt NEC haar derde duel in de groepsfase van de UEFA Cup tegen Spartak Moskou.

Wist je dat:

* Spartak Moskou en NEC elkaar nog nooit getroffen hebben als tegenstander.

* Spartak Moskou heeft al 14 keer eerder tegen een Nederlandse tegenstander gespeeld. Deze tegenstanders waren:
Sparta
HFC Haarlem
FC Den Haag
Willem II
Ajax
Feyenoord (2 keer)

Winst Gelijk Verloren Doelpunten voor Doelpunten tegen
9 4 1 23 11

* Spartak Moskou heeft thuis nog nooit verloren van een Nederlandse tegenstander. Van de 7 wedstrijden die in Moskou gespeeld werden wonnen ze er 5 en speelden ze er 2 gelijk.

* De enige man bij NEC die ervaring heeft met punten ophalen in Moskou is Mario Been. Als assistent van Bert van Marwijk was hij er bij toen Feyenord 2-2 speelde tegen Spartak Moskou voor de Champions League in 2001/02.

* Spartak Moskou heeft dit seizoen thuis voor de UEFA Cup nog niet gewonnen. Van de 3 wedstrijden werden er 2 verloren en 1 gelijk gespeeld.

* De aller eerste wedstrijd die NEC voor de UEFA Cup speelde werd met 1-0 gewonnen. Ron de Groot was erbij toen NEC met 1-0 won van Brann Bergen. Daarna heeft NEC geen enkle uitwedstrijd voor de UEFA Cup meer gewonnen.

* De laatste thuis overwinning van Spartak Moskou op een Nederlandse club was in 1997/98 toen in de kwartfinale van de UEFA Cup Ajax met 1-0 werd verslagen. De huidige Spartak Moskou coach Michael Laudrup was toen nog actief voor de club uit Amsterdam.

* Laudrup heeft als coach al 4 keer tegen een Nederlandse club op de bank gezeten. Van deze 4 wedstrijden won hij er 1, speelde er 1 gelijk en verloor hij er 2.

2005/06
Brøndby IF-Ajax 2-2
Ajax-Brøndby IF 1-0

2007/08
Getafe-FC Twente 1-0
FC Twente-Getafe 3-2

* Als coach van Getafe en Spartak Moskou heeft Michael Laudrup 2 van de 3 wedstrijden voor de groepsfase van de UEFA Cup met 2-1 verloren. De andere werd met deze uitslag gewonnen.

* Michael Laudrup heeft al eens van NEC gewonnen. Op 7 augustus 2007 verloren de mannen van Mario Been met 0-1 de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Getafe van Laudrup.

* Arek Radomski de meeste ervaring heeft in Europa, Hij kwam al 41 keer in actie in Europees verband. Babos deed het al 32 keer en Wisgerhof 10 keer. Zomer en Pothuizen staan beide op 9 keer voetballen in een Europese wedstrijd. Als we onze top 5 vergelijken met die van Spartak Moskou ziet die er als volgt uit:

NEC                     Spartak Moskou
Speler Aantal wedstrijden Speler Aantal wedstrijden
Arek Radomski 41 Radoslav Kováč 61
Gabor Babos 32 Martin Stranzl 43
Peter Wisgerhof 10 Stipe Pletikosa 37
Patrick Pothuizen 9 Vladimir Bystrov 30
Ramon Zomer 9 Ignas Dedura 29

* Op dit moment zijn er drie spelers in de selectie van NEC die in de UEFA Cup gescoord hebben. Naast van Beukering en Janssen heeft ook Ramon Zomer het net een keer gevonden. Dit was op 4-10-2007 in de 120ste minuut. In het shirt van FC Twente maakte hij toen de winnende 3-2 tegen Getafe. En u raadt nooit wie er op dat moment trainer ws bij deze Spaanse club…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan