Vriend Van VVV bedreigd

Op de site van DeBalIsNietRond kwamen wij het onderstaande bericht tegen. Meneer van Boekel (Door Roda-supporters Vriend Van VVV genoemd) is natuurlijk altijd nog welkom in Nijmegen.

Politie onderzoekt bedreiging scheidsrechter Van Boekel

Scheidsrechter Pol van Boekel wordt bedreigd, bevestigt een woordvoerder van de KNVB dinsdag tegenover het ANP. De auto en het huis van de in Venray wonende arbiter zijn besmeurd. De zaak wordt onderzocht door de politie.

De bedreigingen zijn vermoedelijk ontstaan naar aanleiding van de wedstrijd Roda JC – NEC begin april, die onder leiding stond van Van Boekel. De scheidsrechter, zelf voormalig profvoetballer bij VVV, stuurde in dat duel Roda-speler Cheikh Tioté uit het veld na een vermeende overtreding. De Limburgers verloren het duel met 2-0 en trainer Raymond Atteveld repte na afloop over de ‘Van Boekel-show’.

‘In het verleden zijn meer van deze zaken voorgekomen,’ weet een woordvoerder van de KNVB. ‘Dat heeft geleid tot arrestaties.’ Of de bedreigingen een direct gevolg zijn van Van Boekel’s optreden in Roda JC – NEC wil de KNVB niet bevestigen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan