Vooruitblik VVV-Venlo – NEC

Zondag speelde NEC zichzelf veilig, de tijd dat we moesten vrezen voor play-offs om lijfsbehoud laten we achter ons. Dat kunnen we over de tegenstander van paaszondag niet zeggen. VVV-Venlo staat inmiddels onder de streep en zal er alles aan doen om die play-offs ook te ontlopen. Wil NEC het seizoen niet voor spek-en-bonen uit voetballen, dan is een overwinning in Venlo gewenst. Een volledig uitverkocht uitvak zal onze equipe hierbij ondersteunen.

Het is alweer een flinke poos geleden dat NEC in competitieverband moest aantreden in Noord-Limburg. Het duel in 1992, dat eindigde in een 3-1 nederlaag, werd afgewerkt in de eerste divisie. Voor de laatste wedstrijd op het hoogste niveau moeten we zelfs terug naar 1986, NEC won toen wel, namelijk met 0-3. In de eredivisie verloor NEC in de voorgaande negen wedstrijden overigens nog nooit van VVV!

De laatste twee keer dat NEC in Venlo aantrad betrof het wedstrijden in de nacompetitie. In 1994 wandelde NEC moeiteloos door de poule, alle wedstrijden werden gewonnen. In 1997 was dat een heel ander verhaal. Om aan te kunnen haken bij koploper Go Ahead Eagles moest er gewonnen worden in Venlo. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht, na 17 minuten stond NEC al op 0-2, maar na rust ging het helemaal mis. Na een snelle 1-2 mocht Lok er met rood vanaf en maakte VVV vanaf de penaltystip gelijk. Het eredivisieschap hing aan een zijden draadje, de spanning was menigeen te veel. Zo ook supporter Danny, die het veld op stormde in een poging ex NEC’er Maurice Graef een kopstoot te geven. Door dit voorval leken zowel VVV als de scheids geintimideerd, waarna Emiel ‘de verlosser’ van Eijkeren in de slotminuut nog een winnende penalty kon verzilveren, waardoor NEC uiteindelijk in de eredivisie bleef.

11-06-1997 VVV-Venlo NEC 2-3 nacompetitie
23-05-1994 VVV-Venlo NEC 1-2

nacompetitie

01-11-1992 VVV-Venlo NEC 3-1

1e divisie

03-05-1986 VVV-Venlo NEC 0-3

eredivisie

meer statistieken

Een van de twee spelers die bij NEC nog geen minuut gemist heeft is Gabor Babos. Voor Rein Baart, reservedoelman is dat natuurlijk jammer. Hij pikt zijn wedstrijden mee bij Jong NEC. Op het moment dat hij voor een reserve-rol koos in Nijmegen was het nog niet bekend dat VVV in de eredivisie zou spelen. Hij verdedigde daar de afgelopen twee seizoen het doel, alsmede ook een periode rond de eeuwwisseling. Sinds het vertrek van Paul Jans op dit moment geen NEC-connectie aan Venlose zijde.

Afwezig
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Mark van den Boogaart (enkelblessure)
Saidi Ntibazonkiza (knieblessure)
Tim Janssen (rugblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Sibum, Holman, Vadocz, Davids,
Bobson, van Beukering, Lens.

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 5 4 1 0 15 4
Uit 4 1 3 0 6 3
Totaal 9 5 4 0 21 7


Eerder dit seizoen zat in het thuisduel het uitvak ook vol.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan