Vooruitblik: NEC-Udinese

Vooralsnog is NEC-Udinese de wedstrijd van het jaar, de wedstrijd waar elke NEC-supporter de laatste weken naar uit ziet. Iedereen heeft het er over en de meesten hebben het idee dat NEC wel even overwintert in Europa. Maar deze verwachting is natuurlijk niet op realiteit gebaseerd. Udinese, dat met 2-0 won van de Spurs, staat op dit moment op de 11e plek in de Serie A. Op het moment dat duidelijk werd dat Udinese onze tegenstander werd draaiden de zwart-witten nog bovenin mee. Maar de Bianconeri zitten in een crisis. Voor het gelijkspel afgelopen weekend tegen Lazio (3-3, Udinese stond met nog een half uur te gaan met 3-0 voor) werd er maar liefst 5x op rij verloren. Udinese komt dus niet in goede doen richting Nijmegen. Maar dan nog blijft het altijd oppassen met die Italianen. Als er één volk is dat een lelijke wedstrijd met 0-1 kan winnen zijn het de Italianen wel. Niet voor niets is het catenaccio uitgevonden in Italië.

De supporters van Udinese komen verrassend genoeg in grote getale richting Nijmegen. Het uitvak zal met 600 tifosi compleet uitverkocht zijn. Tevens hebben wij via onze connectie van Udinese begrepen dat er ook wat supporters zonder kaarten richting de voetbalhoofdstad van Gelderland komen. Afgezien van die 50 zogenaamde NEC-supporters die een aantal Spurs-supporters moesten uitdagen heeft niemand er een probleem mee om zijn Italiaans op te halen en gezamenlijk een biertje met die jongens te drinken. Als het goed is wordt het dus wederom een gezellige boel op de Markt. 

De club Udinese
De club werd opgericht als onderdeel van de Società Udinese di Ginnastica. Tot aan 1929 speelde de club in de regionale competities. In 1929 werd de club toegelaten in de Serie B. In 1950 werd voor het eerst promotie naar de Serie A afgedwongen. In 1955 degradeerde de club weer, na aftrek van 9 punten vanwege irregulariteiten, maar promoveerde meteen weer terug. In 1964 degradeerde de club echter tot aan de Serie C. Pas in 1979 kwam de club weer terug in de Serie A, waar het verbleef tot 1987. Daarna wisselde het regelmatig tussen de Serie A en Serie B tot in 1995 naar de Serie A werd gepromoveerd, waar ze sindsdien verblijven. De hoogste klassering ooit werd in het seizoen 1954/55 behaald, toen Udinese als tweede eindigde. (Udinese won de scudetto in 1896, maar deze titel is nooit erkend door de Italiaanse bond, omdat die op dat moment nog niet bestond.) In het seizoen 2004/05 eindigde de club als vierde, waarmee ze zich voor het eerst kwalificeerden voor de Champions League. Afgezien van het seizoen in de Champions League speelt Udinese vanaf seizoen 1997 bijna ieder jaar UEFA cup-voetbal. Afgelopen seizoen werd Udinese 7e en behaalde daarmee wederom UEFA Cup-voetbal.

Als we de selectie van Udinese bekijken springt er één naam uit en dat is die van Antonio Di Natale. De aanvaller, die 16 interlands op zijn naam heeft staan en daarin 5x heeft gescoord, is de vedette van Udinese. Maar naast Di Natale heeft Udinese nog meer spelers die het blauwe shirt van Italië hebben mogen aantrekken. Wat te denken van aanvaller Fabio Quagliarella. Deze aanvaller is 8x geselecteerd en heeft daarin 3x gescoord. Wisgerhof en Zomer kunnen hun borst dus nat maken a.s. donderdag. Voor de rest bestaat het team uit 2 Brazilianen, 1 Colombiaan, 1 Fin, 1 Tjech, 1 Argentijn, 2 Zwitsers, 2 Serven, 1 Sloveen, 1 Nigeriaan en 16 Italianen. Udinese is zeg maar het Roda JC van Italië.

Nederlanders die bij Udinese hebben gespeeld zijn ex geel-zwarte Harald Wapenaar en Henry vd Veght. Bekende buitenlandse spelers zijn o.a. Oliver Bierhoff, Márcio Amoroso en Zico.

Vermoedelijke opstellingen

Udinese:
Udinese zal zeer waarschijnlijk niet met de beste 11 richting Nijmegen afreizen. Verwacht wordt dat een groot deel van de eerste keus gespaard gaat worden voor de wedstrijd van zondag uit tegen Milan. Voor Isla en Ferronetti is het nog niet duidelijk of ze op tijd fit zullen zijn. Zeker afwezig is Zapata.

Handanovic, Domizzi, Felipe, Sala, Motta, Obodo, Tissone, Pasquale, Pepe, Floro Flores, Sanchez.

In plaats van Domizzi zou ook heel goed Cosa kunnen spelen en in plaats van Pasquale Lukovic 

Klik hier voor een update van de opstelling van Udinese.

NEC:
NEC kan a.s. donderdag beschikken over zo ongeveer de complete selectie. Alleen Brock en Worm zijn geblesseerd. Met name voor Worm is zijn blessure een grote teleurstelling omdat hij tijdens zijn invalbeurten liet zien over de juiste instelling en voetbalcapaciteiten te beschikken.

Babos, Dani, Zomer, Wisgerhof, El Akchaoui, Sibum, Davids, Schöne, Saidi, Van Beukering, Bouaouzan

Bij NEC staan Sibum en Davids op scherp. Beide spelers ontvingen in eerdere wedstrijden twee gele kaarten en zijn bij een nieuwe prent geschorst voor de volgende wedstrijd.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan