Vooruitblik: NEC – NAC

Donderdag het eerste deel van het cruciale tweeluik tegen NAC. We hebben het idee dat veel NEC supporters de huid al verkocht hebben voordat de beer geschoten is. Misschien is een kleine duik in de geschiedenis noodzakelijk.

Na een puik seizoen sloot NEC de jaargang 1972/73 af met een keurige negende plek in de eindrangschikking. Door overwinningen op Feyenoord en AZ haalden we tevens de bekerfinale. Die vond plaats in de Kuip, tegenstander was NAC, dat op het nippertje niet gedegradeerd was. Het enige dat we nog moesten doen was de beker ophalen. Dat ging dus gruwelijk mis.

NEC heeft sowieso een hopeloze historie als het aan komt op het winnen van finales. Na de bekerfinale van 1973 gingen er nog drie bekerfinales verloren. Vraag je een gemiddelde NEC supporter naar een gewonnen finale dan komt er na wat denken vaak niet meer dan een zacht gemompeld ‘Air miles cup’. Inderdaad, dat zaalvoetbaltoernooi dat we jaren geleden wonnen. Volstrekt onverwacht overigens, net als de vijfde plek die in 2003 in Waalwijk opeens uit de bus kwam rollen. Als we vantevoren denken te weten dat we gaan winnen, gaat het vaak mis. Het zou niet de eerste keer zijn dat we de mond vol hebben van een huldiging die vervolgens niet door gaat.

Ook de statistieken beloven weinig goeds. In Nijmegen wint NAC vaker dan NEC. In uitwedstrijden is de kans op winst iets groter, maar ook hier slaat de balans om in Bredaas voordeel. De nul houden was er in de laatste vijf pogingen niet bij:

16-09-2007

NEC

NAC Breda 0-1  
27-01-2007 

NEC

NAC Breda 2-1  
26-10-2005 

NEC

NAC Breda 2-2 beker       
17-09-2005

NEC

NAC Breda 1-1  
23-10-2004

NEC

NAC Breda 3-3  

meer statistieken

Iedereen weer met beide beentjes op de grond? Goed. Want we hebben natuurlijk wel een kans. We hebben er vijftien gewonnen van de laatste zeventien en NAC heeft er twee vrij dramatische play off ronden opzitten waarin het 12 goals incasseerde. Donderdag dus met zijn allen er achter en hopen dat we een kleine marge kunnen maken waarmee we zondag met een goed gevoel het uitvak kunnen vullen.

Ook nog iets om tijdens de eerste wedstrijd op te letten, de volgende spelers staan op scherp en zijn dus geschorst voor de return als ze donderdag een kaart pakken:
NEC: Holman en Davids
NAC: Amoah, Penders, Lurling, Loran, De Graaf

Van Gessel kreeg tegen Heerenveen al zijn tweede en is er donderdag dus niet bij, net zoals de geblesseerde Zwaanswijk. Verder hebben een aantal NAC spelers pijntjes, waardoor hun opstelling nog onduidelijk is.


Kevin Bobson is er niet bij tegen zijn oude club

Afwezig
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Saidi Ntibazonkiza (knieblessure)
Kevin Bobson (teenblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Davids, Sibum, Holman, Vadocz,
Van Beukering, Lens.

 Statistieken
 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 28 7 12 9 31 38
Uit 28 8 9 11 31 36
Totaal 56 15 21 20 62 74
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan