Vooruitblik NEC – FC Groningen

Met FC Groningen komt morgenavond de koploper in de eredivisie naar de Goffert. De noorderlingen danken die positie met name aan hun uitstekende thuisvorm. Alle vier wedstrijden in de eigen Euroborg werden (ruim) gewonnen. In de uitwedstrijden gaat het iets lastiger. De topper in Amsterdam ging anderhalve week terug verloren, terwijl ook in Almelo punten werden achter gelaten (1-1). De Groningers openden de competitie met een heerlijke 0-4 in het Gelredome.

Onze eigen ploeg zit in een klein dipje. De nederlaag bij Dinamo Zagreb was onterecht en erg ongelukkig, afgelopen zondag in Amsterdam leken onze helden niet vooruit te branden. De ploeg lijkt gebaat bij wat rust en dan helpt het natuurlijk niet als een ploeg in vorm als Groningen langs komt. Maar goed, het programma is nu eenmaal zo en dus zullen de mannen van Been aan de bak moeten. Duidelijk is dat zij de steun van het publiek daar bij zeer goed kunnen gebruiken. De steun van de Groningen supporters zal waarschijnlijk beperkt zijn. De fans dienen een 32 euro kostende buscombi te trotseren die al om 15.00 uur (!!) vertrekt.

Wat ook niet helpt is dat de Groningers nog wat goed te maken hebben. Ook zij vielen eind vorig seizoen immers ten prooi aan de onoverwinnelijke bende van Been. In de play offs versloegen we de Euroborgers thuis (1-0) en uit (1-3). Eerder dat seizoen hadden de Groningers al bewezen aardig wraak te kunnen nemen. Bijna precies een jaar geleden kreeg de ploeg in onze Goffert een fikse oorwassing, die door El Akchaoui werd gevierd met het hooghouden van de bal langs de zijlijn. Dat schoot de Groningers in het verkeerde keelgat, in februari van dit jaar stond er dan ook een getergde ploeg klaar voor de return in de Euroborg. Het resultaat was een zelfde uitslag, ditmaal alleen in Gronings voordeel. Het is overigens al wel bijna vijf jaar geleden dat de FC in Nijmegen wist te winnen. Dat dan weer wel. Kom op NEC!!

08-05-2008

  NEC

FC Groningen        1-0 play offs
28-10-2007

  NEC

FC Groningen 5-1  
27-08-2006

  NEC

FC Groningen 1-1  
25-03-2006

  NEC

FC Groningen 2-2  
03-04-2005

  NEC

FC Groningen 4-3  
09-11-2003

  NEC

FC Groningen 2-3  

meer statistieken

Bij NEC is Gabor Babos een vraagteken, hij heeft aan het duel met Ajax een rugblessure overgehouden. Mocht onze Hongaarse uitblinker niet in staat zijn te spelen dan neemt Rein Baart zijn plaats in. FC Groningen moet het mogelijk stellen zonder verdediger Stenman en middenvelder Ajilore. De Zweed en de Nigeriaan zijn normaal basisspelers.

Afwezig
Collins John
Joey Brock

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Zomer, Wisgerhof, El Akchaoui,
Radomski, Sibum, Davids,
Saidi, van Beukering, Schone

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 24 9 9 6 34 29
Uit 24 2 11 11 21 45
Totaal 48 11 20 17 55 74
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan