Vooruitblik NEC-De Graafschap

Het draaide de afgelopen dagen meer over welke spelers komen nog naar De Goffert; en welke tegenstanders treffen we in de UEFA Cup, dan over het duel van zaterdagavond. Dit betreft echter niet zomaar een duel! Naast het feit dat het onze seizoensopener is, krijgen we meteen de eerste derby van jaargang 2008/2009. Om kwart voor 9 trappen we af (en dus niet om kwart voor 8) tegen De Graafschap uit Doetinchem.

De Superboeren wisten afgelopen seizoen via play-offs in de eredivisie te blijven. NEC deed mee aan de andere play-offs en die uitkomst weten we allemaal nog goed. Toen we op De Vijverberg 1-1 speelden stonden we er nog niet al te best voor. De 3-1 thuisoverwinning aan het einde van de reguliere competitie was toen de derde op rij. Doelpuntenmakers die avond waren Brett Holman (2x) en Krisztian Vadócz. Zij vertrokken uit Nijmegen deze zomer en Holman komen we zeker nog tegen later in het seizoen.

08-03-2008 NEC De Graafschap 3-1
15-05-2005 NEC De Graafschap 3-0
21-02-2003 NEC De Graafschap 1-0

meer statistieken

De opstelling bij NEC is behoorlijk anders ten opzichte van de laatste ontmoeting. Weinig nieuwe spelers gekomen, een behoorlijk aantal vertrokken. Tijdens de zomer van 2007 kwam Jhon van Beukering over van de Doetinchemmers. Deze zomer haalde NEC wederom een speler weg uit de Achterhoek. Dit maal superboer Lasse Schöne. Samen met de spits vormde hij al een goed duo bij de blauw-witten. Bij hen is Resit Schuurman waarschijnlijk basisklant. Of nieuweling Arek Radomski op de bank plaats zal nemen is nog niet bekend. Eerder deze week vernamen wij dat hij in ieder geval niet fit genoeg is voor een basisplek.

Afwezig
Bas Sibum (geschorst)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani Fernandez, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Kivuvu, Otten, Schone, Davids,
Ntibazonkiza, van Beukering.

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 14 7 4 3 21 15
Uit 14 3 3 8 19 28
Totaal 28 10 7 11 40 43

 


Van Beukering in actie tijdens de laatste editie van deze derby

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan