Vooruitblik NEC – De Graafschap

Na twee mooie uitduels, mag NEC weer in de eigen Goffert aantreden. Het vorige thuisduel had een minder plezierige uitslag dan de recente buitenshuis. De 6 punten hebben ervoor gezorgd dat onze club momenteel de 12e plaats op de ranglijst inneemt. Toch is het gat met de ondersten niet al te groot, omdat ook die clubs punten pakken. Tegenstander van komende zaterdag, De Graafschap, staat slechts 4 punten achter. Een belangrijk duel dus, tel daarbij op het dat een derby is, genoeg ingredienten voor een spannende pot.

De laatste editie van het thuisduel stond in het teken van het afscheid van enkele spelers, waaronder Dennis Gentenaar. Een reguliere overwinning toen, zorgde voor een mooi afscheid van hem. Voor De Graafschap hield dat toen in dat zij nacompetitie moesten spelen, waarin zij het niet wisten te redden om erin te blijven. Na het kampioenschap vorig seizoen, spelen de Superboeren weer op het hoogste nivo. Het uitduel eerder dit seizoen eindigde door een late treffer van El-Akchaoui in 1-1.

15-05-2005 NEC De Graafschap 3-0
21-02-2003 NEC De Graafschap 1-0
13-03-2002 NEC De Graafschap 3-1

meer statistieken

Jhon van Beukering, momenteel topscorer bij NEC; met 8 treffers, had vorig seizoen een belangrijk aandeel in het kampioenschap van de Doetinchemmers. Hij werd afgelopen zondag in Rotterdam gewisseld, maar zal tegen zijn oude ploeg weer starten vanaf het begin. Ook Resit Schuurman zal aan de aftrap verschijnen, hij is sinds afgelopen zomer een vaste waarde in het elftal van trainer Jan de Jonge. De Jonge werd afgelopen weekend nog naar de tribune gestuurd, ook verdediger Keller kreeg een rode kaart. Deze werd geseponeerd en dus kan de oefenmeester tegen NEC gewoon een beroep op hem doen.

Afwezig
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Mark van den Boogaart (enkelblessure)
Saidi Ntibazonkiza (knieblessure)
Tim Janssen (rugblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Sibum, Holman, Vadocz,
Bobson, van Beukering, Lens.

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 13 6 4 3 18 14
Uit 14 3 3 8 19 28
Totaal 27 9 7 11 37 42

 


Schuurman en Boutahar in duel. Boutahar was de laatste die in De Goffert scoorde tegen De Graafschap

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan