Vooruitblik Dinamo Zagreb – NEC

Donderdag begint NEC aan een unieke ervaring in de clubgeschiedenis. De groepsfase van de Uefa Cup wacht en daarin wachten niet de minste tegenstanders, al had het best een stukje erger gekund. We trappen af in Zagreb, waar het plaatselijke Dinamo wacht.

Het is een beetje onrustig bij Dinamo. Nou zorgen de ‘gevreesde’ Bad Blue Boys er wel voor dat het nooit heel rustig is rond de club – of anders wordt er wel een speler gearresteerd – maar de resultaten van de laatste weken bieden ook weinig houvast. Want hoewel Dinamo nog steeds koploper is in de hoogste divisie, gaat het al een tijdje niet meer crescendo. De koppositie in de 1. HNL dankt de club namelijk aan de geweldige opening van de al eind juli gestarte competitie, waarin zes overwinningen op rij werden behaald. Nadat Dinamo door Shaktar Donetsk met duidelijke cijfers de toegang tot de Champions League was ontzegd stokte het echter. De club ontdeed zich in de eerste ronde van de Uefa Cup met moeite – twee gelijke spelen – van Sparta Praag en won in de competitie slechts één van de laatste vijf wedstrijden. Door de twee nederlagen en twee gelijke spelen is de concurrentie inmiddels weer aardig dichterbij gekomen. Door de vroege start in de competitie en de vele voorronde wedstrijden in de Champions League speelt Dinamo tegen NEC al weer de 21ste officiële wedstrijd van het seizoen.

En wij? Wij kunnen na de succesvolle derby, die stiekem toch al een beetje in het teken van deze wedstrijd stond, gerust spreken van een uitstekende start van het seizoen. De vraag is echter wat de nationale resultaten internationaal waard zijn en daarom is de wedstrijd van donderdag een hernieuwde test. Zijn we nou echt zo goed of was dat Dinamo Boekarest gewoon erg matig? Ruim 200 supporters zullen naar Zagreb afreizen om de wedstrijd met eigen ogen te gaan zien en nu al is duidelijk dat zij misschien niet de beste, maar wel de duurste plaatsen in het stadion hebben. Volgens de officiële site van Dinamo (zie plaatje) zit je voor 150 kuna op de hoofdtribune en dan betaal je toch al gauw zo’n 4 euro minder dan de NEC’ers. Onze jongens zitten met hun kaartje van 25 euro waarschijnlijk echter gewoon onoverdekt achter de goal, vergelijkbaar met de tribune van de Bad Blue Boys die daar slechts 50 kuna (7 euro) voor betalen….desondanks…kom op NEC!!

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Zomer, Wisgerhof, El Akchaoui,
Radomski, Sibum, Davids,
Saidi, Janssen, Schone.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan