Voor Sibum is NEC nog steeds een subtopper

Nieuwe aanwinst moet winnaarsmentaliteit in het elftal brengen.

Zondag zaten ze bijna een hele dag in een hotel in Hoen­derloo. Mario Been, Carlos Aalbers en Bas Sibum. De trainer en de technisch directeur van NEC leg­den hun plannen voor aan de 25-jarige middenvelder van Roda JC, die een belangrijke rol als aanja­ger op het middenveld moet gaan vervullen. Na rijp beraad zegde de Drent zijn komst toe en tekende een contract tot 2011. „De ploeg staat laag op dit moment, maar NEC is natuurlijk niet zo maar een club. Dit is een echte volksclub van meer dan hon­derd jaar oud”, zegt Sibum, die hal­verwege vorig seizoen FC Twente verruilde voor Roda JC. „In Kerkrade draaide ik goed. Te­gen NEC scoorde ik nog van af­stand. Die bal zat er lekker in”, ont­rukt hij iets te bescheiden zijn we­reldgoal, die de Nijmegenaren in februari vorig jaar de das om deed, aan de vergetelheid.

Hoewel hij door een veranderde speelstijl dit seizoen buiten de ploeg was geraakt, wilde Roda hem aanvankelijk niet kwijt. „Ik had nog steeds een belangrijke rol. Samen met Davy De Fauw en Mar­cel Meeuwis neem ik de ploeg vaak op sleeptouw. Ik lag goed in de groep. Omdat ze weten wat ze aan me hebben. Ik draai er nooit om heen. Als ik jou een klootzak zou vinden, zeg ik dat recht in je gezicht.” Nog voor hij een bal geraakt heeft, werd hij door Mario Been al neer­gezet als een echte winnaar. „ Ik heb een verdomde hekel aan verlie­zen”, weet Sibum, die na FC Twen­te en Roda JC beweert in Nijme­gen opnieuw bij een club uit de subtop getekend te hebben.

Mooi gesproken natuurlijk, maar gezien de stand op de ranglijst en de recente bekeruitschakeling door FC Zwolle, zullen niet veel Nijme­genaren heftig beginnen te knik­ken als ze dit lezen. En dat begrijpt de man uit de Drentse duo-gemeente Nieuw Am­sterdam- Veenoord dan weer niet. „NEC doet niet onder voor clubs als FC Utrecht, NAC en Roda JC. Ik vind dat we gelijkwaardig zijn aan dat soort ploegen. Dit is een subtopper. Een club met historie. Dat willen mensen nog wel eens vergeten. Dat komt omdat ze naar de waan van de dag leven. Maar de grootheid van een club staat of valt niet met een keer een slecht seizoen zoals ze dat hier nu bele­ven.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.