Volgend seizoen zeven verschillende aanvangstijdstippen

Zoals we al eerder meldden zal het komende voetbalseizoen gekenmerkt gaan worden door een grotere variëteit aan aanvangstijdstippen. Hieronder de details. Het is duidelijk dat een goede agenda geen overbodige luxe is voor de voetbalfan!

De vrijdagavond wedstrijd blijft in principe bestaan, al zal dat misschien niet elke week het geval zijn. Deze wedstrijd zal live te zien zijn bij de publieke omroep en trapt af op de Champions League tijd van 20.45 uur.

De zaterdagavond biedt twee tv wedstrijden, waarschijnlijk achter de decoder, en wel om 18.45 uur en 20.45 uur. De andere wedstrijden op de zaterdagavond trappen precies er tussen in, om 19.45 uur, af. In plaats van het vertrouwde 8 uur dien je dus rekening te houden met 3 verschillende aanvangstijdstippen op de zaterdagavond.

De zondag kent de minste verandering. Risicowedstrijden beginnen nog steeds op het (belachelijke) tijdstip van 12.30 uur. Verder zullen er minimaal drie wedstrijden op het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur beginnen. Mocht er dan nog ruimte in het schema over zijn dan bestaat de mogelijkheid één wedstrijd naar het latere tijdstip van 16.30 uur te verplaatsen.

Kort samengevat, zeven mogelijkheden dus:
Vrijdag:  20.45 uur
Zaterdag:  18.45, 19.45 en 20.45 uur
Zondag:  12.30, 14.30 en 16.30 uur

Competitievoetbal, makkelijker kunnen we het niet maken, wel commerciëler!


De klok, volgend jaar belangrijker dan ooit!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.