Volgend jaar op jacht naar de 50 en 1300 goals!

Dat NEC met de stormachtige opmars in de tweede seizoenshelft een aantal records gebroken heeft is niet onopgemerkt gebleven. Zo zal eenieder ondertussen weten dat het nieuwe record uitoverwinningen op rij op zes staat (and counting) en dat het afgelopen half jaar de beste seizoenshelft uit de clubgeschiedenis was (in de eredivisie welteverstaan).

Een oplettende bezoeker wees ons echter op een ander record dat redelijk onopgemerkt is gebleven. Op de valreep zorgde Lens met zijn tweede en NEC’s derde goal in Breda er namelijk voor dat onze club de competitie eindigde met 49 gescoorde goals. En geloof het of niet, zelfs dit toch niet buitensporige aantal speelden we nooit eerder klaar in de eredivisie. Het voorgaande ‘record’ stond op 48 goals en werd neergezet in het seizoen 1994-1995, dat overigens met slechts een 15e plaats werd afgesloten. En om het geheel nog even verder in perspectief te plaatsen: zelfs in ons ‘recordseizoen’ scoorden 9 clubs meer goals dan NEC. Maar goed, in de winterstop met slechts 14 goals na 18 wedstrijden hadden we er natuurlijk nooit meer rekening mee gehouden. De missie voor volgend seizoen is in elk geval duidelijk: door die magische barrière van 50 goals heen!


Juichende NEC spelers, een volstrekt normaal tafereel in 2008

Overigens zijn we nog lang niet zo verwend als de seizoenkaarthouders in 1928. Zij zagen onze club in 9 thuiswedstrijden liefst 39 keer scoren. Naar verluidt werd er in die tijd echter flink genuild over het feit dat NEC in uitwedstrijden zelfs nog productiever was…

Nu de competitie er op zit werd het ook tijd de eeuwige eredivisiestand weer eens bij te werken. We staan op de 14e plaats en dat zal ook nog wel even zo blijven. Na vorig seizoen Go Ahead achterhaald te hebben moeten we nu een enorm gat (161 punten) naar Willem II zien te overbruggen. We zijn gelukkig wel weer een zestal puntjes op de rivaal uitgelopen, die 84 punten achterstand hebben, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ze daar wel aanzienlijk minder wedstrijden voor nodig hadden. Wil Mario de lat voor volgend seizoen erg hoog leggen dan moesten we maar eens voor de 1300 eredivisiegoals in totaal gaan!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan