Volgend jaar minimaal zes Europese wedstrijden?

NEC verdedigt donderdag een 1-0 voorsprong tegen Dinamo Boekarest voor het UEFA Cup toernooi. Donderdagavond weten de 400 supporters die in Boekarest aanwezig zullen zijn en de supporters thuis of we ons op kunnen maken voor nog vier UEFA Cup wedstrijden aangezien we dan de poulefase bereiken.

Toen NEC aan Dinamo Boekarest werd gekoppeld waren de reacties onder de supporters verdeeld. Sportief gezien lagen er mogelijkheden maar veel supporters hadden liever een mooi affiche gezien zoals NEC – Everton. Vanaf volgend seizoen is de kans op een mooi affiche flink toegenomen!

De UEFA Cup gaat volgend seizoen de UEFA Europa League heten. Ook zal het toernooi dan beginnen met een poulefase. Er starten 48 clubs verdeeld over twaalf poules van 4 clubs. Tegen alle tegenstanders wordt een uit en een thuiswedstrijd gespeeld. Dat zijn dus zes Europeese wedstrijden bij kwalificatie. De groepswinnaars en de nummers twee gaan door naar de knock-outronde waar ook de verliezers van de Champions League instromen.


Het nieuwe logo van de UEFA Europe League.

Als NEC zich dit seizoen dus weer kwalificeert voor Europees voetbal dan mag de gemiddelde NEC supporter nu al beginnen met sparen om al deze zes wedstrijden te bezoeken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan