Vliegtickets Boekarest vanaf 110 euro!

Vanavond begint de kaartverkoop voor Dinamo Boekarest-NEC, maar er zijn nog steeds supporters die geen vliegticket hebben geboekt en/of twijfelen wat te doen. Voor deze groep proberen wij nogmaals inzicht te geven in de actuele prijzen van vliegtickets en beschikbaarheid van ho(s)tels in Boekarest.

De goedkoopste optie op moment van schrijven, is vliegen van Brussel naar Boekarest met WizzAir vanaf 110 euro per persoon. Groot nadeel is dat je dan op donderdag 2 oktober vliegt en je om 17:25 uur (zonder vertraging) in Boekarest landt. Dan moet je dus als een gek de taxi naar het stadion pakken en mis je dus ook een stukje voorpret en met een beetje pech (vertraging van de vlucht, file rondom vliegveld/centrum) misschien zelfs een deel van de wedstrijd, maar goed dan zit je wel erg goedkoop in Boekarest. Een andere goedkope optie (en iets veiliger qua tijd) is om met SkyEurope van Amsterdam via Wenen naar Boekarest te vliegen, nadeel hier is weer dat je op de heen en terugreis 8 uur in Wenen moet wachten op de aansluitende vlucht naar Boekarest, dit is vanaf 158 euro per persoon te boeken. Heb je geen zin in één van deze twee constructies dan lijkt een vlucht met Blue Air van Brussel of Köln naar Boekarest momenteel de beste optie, deze zijn vanaf 218 euro per persoon beschikbaar.

Hieronder een volledig overzicht van de huidige prijzen en vluchten, let wel op dat dit nog steeds snel kan stijgen als mede-supporters vluchten boeken.

SkyEurope
Amsterdam – Wenen – Boekarest op woensdag 1 oktober
Boekarest – Wenen – Amsterdam op zaterdag 4 oktober
vanaf 158 euro pp (nadeel 8 uur wachten in Wenen)

Brussel – Wenen – Boekarest op woensdag 1 oktober
Boekarest – Wenen – Brussel op zaterdag 4 oktober
vanaf 248 euro pp (nadeel 8 uur wachten in Wenen)

Blue Air
Köln – Boekarest op woensdag 1 oktober
Boekarest – Köln op zondag 5 oktober
vanaf 218 euro pp

Brussel – Boekarest op woensdag 1 oktober
Boekarest – Brussel op vrijdag 3 oktober
vanaf 253 euro pp

GermanWings
Köln – Boekarest op woensdag 1 oktober
Boekarest – Köln op vrijdag 3 oktober
vanaf 325 euro pp

WizzAir
Dortmund – Boekarest op woensdag 1 oktober
Boekarest – Dortmund op vrijdag 3 oktober
vanaf 350 euro pp

Brussel – Boekarest op donderdag 2 oktober
Boekarest – Brussel op zaterdag 4 oktober
vanaf 110 euro pp (nadeel je landt om 17:25 uur in Boekarest)

Easyjet/WizzAir (vliegen via een andere plaats)
Tot slot heb je bij Easyjet nog de mogelijkheid om een vlucht Brussel – Milaan, Warschau of Praag te boeken en vanuit daar weer door te vliegen naar Boekarest. Zelfde geldt voor WizzAir daar kun je ook via Cluj-Napoja (andere stad in Roemenie) doorvliegen naar Boekarest. Maar aangezien dit voor de meeste supporters wel erg complex wordt (en inclusief alle transfers en hotels waarschijnlijk ook duurder) gaan wij hier verder niet op in, maar om dit overzicht compleet te maken vermelden wij het toch even. Voor meer info zie de websites van Easyjet en WizzAir.

Geen creditcard, maar toch vliegtickets boeken?
Als je niet over een creditcard beschikt wordt het meestal wat lastiger om een vliegticket te boeken, maar dit verschilt per vliegmaatschappij. Bij WizzAir kun je ook per bank overschrijving betalen, maar dit kan alleen 14 dagen voor een vlucht en na het boeken moet het bedrag binnen vijf dagen over zijn geschreven op de rekening van WizzAir, anders vervalt je ticket. Bij SkyEurope heb je de mogelijkheid om met een zogenaamde Paysafecard te betalen, deze kun je weer aanschaffen bij diverse winkels zoals bijvoorbeeld de Texaco op de St. Annastraat in Nijmegen, voor meer info zie deze website.

Overnachten in BoekarestCarol Parc Hotel
Zoals al eerder vermeld in onze reisgids is er voor ieder wat wils in Boekarest, van een goedkoop hostel tot een duur hotel. Inmiddels weten wij ook dat er oa. in Hotel Nelisse ruim 30 NEC-supporters een kamer hebben geboekt, voor dit hotel zijn dan ook nog maar enkele kamers beschikbaar. Hieronder nog wat andere opties, alle genoemde ho(s)tels zijn in en rond het centrum.

Hostels
Accomodation Cazare, vanaf 15 euro pp/per nacht in een 2p kamer.
Central Hostel Bucharest, vanaf 19 euro pp/per nacht in een 2p kamer.
Vila 11, vanaf 19 euro pp/per nacht in een 2p kamer.
Vila Gabriela, vanaf 20 euro pp/per nacht in een 2p kamer.

Hotels
Hotel Nelisse, vanaf 27,50 euro pp/per nacht in een 2p kamer.
Coco’s Cerna Hotel, vanaf 30 euro pp/per nacht in een 2p kamer.
Hotel Est, vanaf 32,50 euro pp/per nacht in een 2p kamer.
Antheus, vanaf 33,50 euro pp/per nacht in een 2p kamer.

Of je boekt gewoon een kamer in Carol Parc Hotel het duurste hotel van Boekarest, voor nog geen 600 euro per persoon/per nacht huur je daar de Royal Suite!

Voor overige informatie over Boekarest, zie onze reisgids! Veel succes allemaal!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan