Veilig op reis naar Hamburg

Als NEC-supporter ga je natuurlijk goed voorbereid op reis. Naast de overgebleven wodka uit Rusland en de blikjes bier zijn er nog wat dingetjes waar je aan moeten denken als je richting Hamburg gaat. Wij zijn het internet maar eens gaan afspeuren en hebben hieronder even alles op een rijtje gezet.

Hotels

NEC gaat geen hotels regelen. Dit omdat er een overvloed aan hotels is en op het moment van spelen een vakantieperiode is in Duitsland. Het zakenleven ligt dan dus even stil wat betekend dat er minder reserveringen bij de hotels zijn. Heb je nog niet geboekt check dan deze sites.

Booking Hamburg.com

Hotels Hamburg.com

Ebookers Hamburg.com

Winterbanden nu wel of niet verplicht in Duitsland?

Het is in Duitsland slechts verplicht winterbanden te hebben als er winterse weersomstandigheden zijn. Raadpleeg hiervoor het weerbericht. Als er geen winterse omstandigheden zijn heeft u geen winterbanden nodig. Heeft u geen winterbanden? Blijf dan bij (verwachte) gladheid, ijzel of sneeuw thuis.

Wat zijn winterse omstandigheden?

De Duitse wetgeving zegt dat het motorvoertuig aangepast moet zijn aan de weersomstandigheden. De verplichting heeft niet alleen betrekking op de banden maar ook op bijvoorbeeld de ruitensproeiervloeistof, de ruitenwissers en de koelvloeistof. Gewone banden zijn niet geschikt voor winterse omstandigheden. Van winterse omstandigheden is in elk geval sprake bij sneeuw, ijs of gladheid.

Maakt het bij een ongeluk uit op welke banden ik reed?

In Duitsland kan het niet gebruiken van winterbanden een rol spelen bij de aansprakelijkheid voor een aanrijding. Uw WA-verzekering zal een schade die u heeft toegebracht aan iemand anders wel vergoeden maar in veel gevallen gaat dat ten koste van uw bonus-malus, en uw eigen autoschade is misschien niet all risk verzekerd of u heeft een eigen risico. In het ergste geval krijgt u een deel van uw letselschade niet vergoed omdat u medeaansprakelijk bent vanwege het rijden op ongeschikte banden.

Voor meer info klik hier.

Een geel hesje verplicht aanwezig in de auto?

Ja deze zijn verplicht in Duitsland. Net zoals een gevarendriehoek en een verbanddoos.

Mileuvignet verplicht of niet?

Steeds meer Duitse steden weren vervuilende auto’s uit het centrum. Alleen met een milieusticker krijgt men toegang tot de stadscentra (Umweltzone). Ook buitenlandse toeristen moeten een milieusticker op de auto hebben. Gelukkig hechten ze in Hamburg nog niet zoveel waarde aan het mileu en is een Mileuvignet daar niet verplicht.

Voor meer info klik hier.

Uiteraard zullen wij ook met een reisgids komen waarin je o.a. kunt lezen waar je het meeste plezier kunt beleven in Hamburg.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan