UEFA beslist op 25 september over straf Dinamo

De UEFA zal tijdens de volgende vergadering, op 25 september, een besluit nemen over de incidenten die zich tijdens NEC–Dinamo Boekarest hebben voorgedaan. Een woordvoerder van de UEFA liet al weten dat “Dinamo Boekarest een zware straf boven het hoofd hangt. Dit zal waarschijnlijk een boete zijn van een bedrag tussen de 2.000 en 15.000 Zwitserse frank (1.100 en 8.700 euro) voor de schade die is veroorzaakt.”

Volgens Algemeen directeur Jacco Swart bedraagt de schade in ieder geval zo’n 20 vernielde stoeltjes, enkele hekwerken die zijn ontzet maar belangrijker is de emotionele schade voor de supporters die in de getroffen vakken hebben gezeten.

Over een eventuele uitsluiting van Dinamo Boekarest, in de UEFA-cup, kan men nog geen uitspraak doen. “maar alles is mogelijk” aldus de UEFA-woordvoerder. Afhankelijk van het verslag van de UEFA-waarnemer, dat vandaag in Nyon zal arriveren, zal men een oordeel vellen.

Dinamo vice-president, Vasile Turcu, zei vandaag tegen sport.ro dat hij zich terug zal trekken uit het voetbal tenzij er actie wordt ondernomen tegen Dinamo-supporters die de incidenten hebben veroorzaakt. Welke actie dit dan zou moeten zijn werd niet vermeld.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan