Tshibamba en Sibum blikken vooruit

Van de site van Omroep Gelderland.

Tshibamba moet diepte maken voor NEC

Mario Been zet Joël Tshibamba woensdag tegen Spartak Moskou in de punt van de aanval. Een verrassende keuze, maar Tshibamba snapt het.

"Ik moet diepte maken in de spits", zegt de lange aanvaller. Ruimte zoeken achter de verdediging van Spartak. Dit is trouwens een prachtig stadion. Het is voor het eerst dat ik in zo’n groot stadion mag spelen."

De reis naar Moskou verliep niet helemaal naar wens. "Het is vermoeidend. En in Moskou stonden we heel lang in de file met de bus. We willen een goed resultaat halen. Ik droom al van de winnende goal."

Sibum: we komen niet voor de lol

Bas Sibum is net als alle spelers onder de indruk van het Luzniki stadion in Moskou. Er kunnen ruim 80.000 mensen in en is van alle gemakken voorzien.

"Dit stadion is adembenemend, zo mooi", zegt NEC-middenvelder Bas Sibum. Hoe Spartak speelt en hoe goed ze zijn weet ik niet. Ik heb alleen een paar DVD’s gezien. Maar wat Spartak inhoudt zien we woensdag wel."

NEC zal in Moskou alles behalve zomaar even winnen. "We komen hier niet voor de lol. We onderschatten het Russische voetbal. Hier voetballen goede spelers, er zit ook veel geld."


Tshibamba morgen in de spits!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.