Tijdstippengekte

Toegegeven, we waren allemaal blij toen we hoorden dat Studio Sport weer als vanouds het voetbal ging uitzenden. Maar de totale gekte die nu al is uitgebroken rond de aanvangstijdstippen van wedstrijden, doet het ergste vermoeden voor de komende tijd.

 

Je zult maar, zoals ik, voor elke thuiswedstrijd met de boemel uit Amsterdam naar de Goffert komen. Bij een aanvangstijdstip van 20.45 uur, mag ik blij zijn de laatste trein nog te halen. Tegen enen sta ik dan op Amsterdam Centraal. Dat kan ik op zaterdagavond nog wel hebben, maar door de week vergaat je dan toch de lust.

 

In Duitsland laait de discussie over de aanvangstijden met enige regelmaat hoog op. Duizenden supporters nemen daar op zaterdag de moeite van (Pak hem beet) Keulen naar Berlijn te treinen, of zelfs van München naar Hamburg. Dat lukt je alleen als de wedstrijd in de vroege middag begint. Ook daar worden live-uitzendingen op televisie steeds belangrijker en wint de commercie het van de gewone supporter.

 

Toegeven: Amsterdam- Nijmegen is nog te overzien in vergelijking met afstanden die Duitse supporters overbruggen, maar het wordt doller en doller. En wie neemt zijn zoontje of dochtertje van zes nog mee naar een avondwedstrijd, als die niet voor half twaalf in bed ligt? Hoezo: familieclub?

 

Joris

 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.