Supp avond: spaarpotje van vier ton, Been wil linkerrijtje

Op de supportersavond zijn vanavond door NEC een aantal cijfers bekend gemaakt. De belangrijkste daarvan is dat de netto opbrengst van de verkoop van de drie vaste krachten Holman, Vadocz en Olsson samen 2,66 miljoen euro is. Het bruto bedrag was 3,1 miljoen, het verschil zit ‘m in makelaarskosten e.d. De opbrengsten per transfer waren ruim 9 ton voor Vadocz, ruim een miljoen voor Olsson (dit kan nog met 4 ton oplopen afhankelijk van prestaties) en 1,2 miljoen voor Holman (dit is de helft van de transfersom, andere helft was voor Feyenoord). De opbrengsten vallen mede tegen omdat de verkochte spelers beschikten over een contract met een gelimiteerde transfersom. Ook in het nieuwe contract van El Akchaoui is een dergelijke limitatie opgenomen.

Van de netto opbrengst vloeide ook nog eens 6 ton als winstuitkering naar de investeerders, wat betekent dat er voor NEC zo’n twee miljoen overbleef. Van dit netto resulaat is inmiddels al weer 1,64 miljoen in de nieuwe spelersgroep gestopt, waarvan 450.000 euro aan de transfer van Schöne is gespendeerd. Dat betekent dus dat er nu slechts nog een spaarpotje van vier ton over is van de verkopen die afgelopen zomer zijn gedaan.

Verder deelde NEC mee dat de ‘inkomsten-kosten tabel’ dit seizoen vier ton lager is dan vorig seizoen. NEC startte het vorig seizoen met een begroting van 12 miljoen, maar mede dankzij de play offs waren de inkomsten 12,8 miljoen. De kosten waren ook hoger dan begroot, maar al met al bleef er toch een positief resultaat van zo’n 2,5 ton staan. Dit seizoen wordt gewerkt met een begroting van 12,4 miljoen. Dat is dus 4 ton hoger dan de begroting van vorig jaar, maar 4 ton lager dan het uiteindelijke resultaat voor vorig seizoen. De huidige begroting is overigens nog exclusief eventuele opbrengsten uit het Europese avontuur dat ons naar Boekarest en hopelijk nog vele andere plaatsen brengt.

NEC gaf ook een kijkje in de keuken van de scouting. Daaruit blijkt dat Pavlovic een tip was oud-NEC’er Dejan Govedarica. Ook de Australiër Troisi werd een tijd lang gevolgd op voorspraak van anderen. Op een venijnige vraag uit het publiek wat dat tripje naar China ‘wel niet gekost had’ reageerde Carlos Aalbers scherp: "Iedereen mag de afschriften komen bekijken. De hele trip heeft bij elkaar niet meer dan 3500 euro gekost!"

Overigens gaf Been aan erg tevreden te zijn met de groep die nu tot zijn beschikking staat: "We gaan voor het linkerrijtje, dat is iets wat we ook van deze groep kunnen eisen!" Ook Collins John gaf aan er zin in te hebben: "Ik weet dat de druk hoog is, maar daar moet je mee om kunnen gaan. Ik hoop dat ik de hoge verwachtingen waar kan maken."


Holman en Olsson brachten, samen met Vadocz, netto een kleine 2,7 miljoen euro in het laatje

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan