Sibum, Babos en Vervecken over VVV-NEC

Omroep Gelderland sprak met de maker van de 1-2, Bas Sibum en met Gabor Babos over de wedstrijd van vandaag

Gabor Babos maakte een aantal belangrijke reddingen vandaag:
"De serie is goed", weet doelman Gabor Babos. Hij hield zijn ploeg voor rust in de wedstrijd. "We hebben acht keer gewonnen in de laatste negen duels. Vandaag hadden we ook geluk. We waren degradatiekandidaat. Nu kijken we nog stiekem naar de negende plek."

Na de eerste helft leek VVV de wedstrijd te gaan winnen. "We hadden geluk dat het maar 1-0 was. Na rust waren wij beter. Ik heb heel veel zin in de wedstrijd tegen PSV volgende week in De Goffert."

Matchwinner Sibum: "het was hands en buitenspel"
Bij VVV was iedereen woest op scheidsrechter Vervecken na de 1-2 van Bas Sibum in de slotminuut.

"Ik maakte hands en stond buitenspel", zegt de matchwinner droogjes terwijl hij zijn gezicht in de plooi probeert te houden. "Ze tellen hem en wij dus ook. Die punten gaan gewoon mee naar Nijmegen. Ik was niet blij met de scheidsrechter vandaag. Maar het is hem vergeven na die 1-2."

De goal van Sibum maakte een slechte eerste helft meer dan goed. "We begonnen slap. Zij krijgen vier, vijf 100% kansen. Wij ook een paar. Na rust hebben we het als team recht gezet."

Peter Vervecken, de scheids van vandaag, tegenover ADsportwereld: "Doelpunt NEC geen buitenspel"
Resoluut schudde scheidsrechter Peter Vervecken ook na het zien van de tv-beelden zijn hoofd. Terwijl zelfs de grootste NEC-fan niet anders kon dan toegeven dat Nijmegenaar Bas Sibum tegen VVV diep in blessuretijd duidelijk vanuit buitenspelpositie én met zijn hand het winnende doelpunt maakte (2-1), bleef de Belgische leidsman volharden in zijn onbegrijpelijke besluit.

Ook op de beelden was niet te zien dat die speler van NEC buitenspel stond,’’ bleef Vervecken stoïcijns volhouden. ,,De camera stond op de middenlijn, waardoor er geen reëel tv-beeld was. Mijn assistent had wel een goed uitzicht. En hij heeft het 92 minuten goed gedaan, ik had ook geen reden om zijn besluit om de goal toe te kennen in twijfel te trekken. Of ik hier vannacht moeilijk van zal slapen? Nee hoor. Nogmaals, voor mij staat niet onomstotelijk vast dat ik het mis had.’’