Samenvattingen Eredivisie definitief naar de NOS terug

Eredivisie.nl meldt het volgende:

De samenvattingen van de Eredivisie keren komend seizoen terug bij de NOS, zo meldde de Nederlandse Omroep Stichting maandag. De NOS legde de rechten voor vijf jaar vast en mag de samenvattingen op zondag om 19.00 uur gaan uitzenden. De radioreportages blijven bij NOS Langs de Lijn. De NOS betaalt voor beide contracten 21 miljoen euro per jaar.

De clubs uit de Eredivisie beslisten naar welke zenders de uitzendrechten van het voetbal zouden gaan. De mediacommissie van de Eredivisie CV deed een aanbeveling, waarna de verenigingen hun keuze bepaalden. De NOS was de gelukkige en krijgt na drie jaar de samenvattingen terug. De afgelopen seizoenen zonden Talpa en RTL de wedstrijdflitsen uit.

"Ik ben dolblij", zei mediadirecteur Jan de Jong van de NOS op de website van De Telegraaf. "We zullen bij de volgorde van de duels de rangorde van de lijst aanhouden, net als vroeger. De belangrijkste samenvattingen zullen zo weer aan het begin van het programma te zien zijn. Het wordt een overzicht zonder gepraat en zonder reclame."

Voor de rechtstreekse televisie-uitzendingen van de Eredivisiewedstrijden richten de clubs in samenwerking met Endemol een eigen kanaal op. Hoe dat er precies gaat uitzien, wordt later pas bekend. Tele2 zendt momenteel de duels live uit.

Zondagavond wordt dus weer met het bord op schoot avond bij de NOS!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan