Roemeense satire

Na de ongeregeldheden in Nijmegen kondigde de Vice-president Vasile Turcu van Dinamo aan dat hij zijn verbrlijf af liet hangen van de straf die de UEFA aan Dinamo Boekarest zou geven. De straf viel mee en dus bleef Turcu aan.

De verhouding met de supporters en het bestuur is in vele landen anders dan die in Nederland. In veel landen, en zo ook in Roemenië, hebben bepaalde supportersgroepen veel invloed binnen de club en het bestuur van de club. Zo werd bijvoorbeeld een aantal supporters gefinancïeerd om naar Nijmegen te komen, en zagen wij tijdens de wedstrijd in Boekarest steeds iemand van het bestuur in discussie gaan met een "leider" van het groepje Dinamo fans dat naast het uitvak zat.


"Overleg" tussen een bestuurslid en de harde kern.

De invloed van deze supporters wordt niet door iedereen goedgekeurd. Het probleem is alleen dat deze groepen niet bang zijn om geweld te gebruiken. De mensen die wat willen doen of zeggen van deze invloed worden niet echt gewaardeerd door de harde kern.

De Roemeense tv heeft een leuk stukje satire gemaakt over deze verhoudingen bij Dinamo. We verstaan er helemaal niks van maar het punt wat ze maken lijkt ons duidelijk.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan