Roemeense reacties op de straf van de UEFA

Een verslaggever van DTH heeft vandaag flink aan zijn Roemeens gewerkt. Na het vertalen van het interview met de supporter van Dinamo die op de plexiglaswand zat en de stress die de Roemenen hadden in aanloop naar de uitspraak van de UEFA. Heeft deze verslaggever nu ook de reacties van de Roemenen op de straf vertaald.

Florin Bratu: “We komen er goedkoop van af, ik had een zwaardere straf verwacht.”

De aanvaller van Dinamo, Florin Bratu, heeft laten weten dat zijn team opgelucht is met de straf die de UEFA Dinamo Boekarest heeft opgelegd. Hij geeft aan dat ze er alles aan zullen doen om de groepsfase te bereiken en daarbij ook supporters op de tribune te hebben.

“We komen er goedkoop van af, ik had een zwaardere straf verwacht. Onze supporters hebben dit veroorzaakt in Nederland. Als volgende week ons stadion vol zit zullen wij onder druk staan en moeten we ons kwalificeren voor de groepsfase van de UEFA Cup. Ik weet niet of onze fans rustig zullen blijven. Maar we moeten oppassen dat we niet uit het toernooi worden gezet.”


Florin Bratu

Cornel Dinu: “De UEFA heeft gehandeld naar haar norm.”

Adjunct-manager van de club Dinamo Boekarest, Cornel Dinu, heeft donderdag bevestigd dat ze akkoord gaan met de boete van 20.000 Zwitserse Franc. Deze boete kreeg de club opgelegd vanwege de ongeregeldheden met tijdens de UEFA Cup wedstrijd met NEC Nijmegen.

“We weten dat de UEFA andere straffen hanteert dan onze nationale voetbalbond. Dit is een juiste straf. Gekeken naar het bewijsmateriaal wat de UEFA had is dit een juiste straf voor de incidenten die plaats hebben gevonden. Als deze incidenten gebeuren distancieert de club zich van deze supporters en moeten deze geïdentificeerd worden en vervolgd. Alle mogelijke maatregelen moeten gebruikt worden om deze supporters te vervolgen en de stadions veiliger te maken.”

Cornel Dinu geeft aan dat Dinamo niet in beroep zal gaan tegen de straf.


Corel Dinu

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.