Rednic: “Natuurlijk zijn wij favoriet”

Vandaag in de Gelderlander.

Rednic: ‘Natuurlijk zijn wij favoriet’
Bogdan Lobont speelt voor de vierde keer in het Gofferstadion.

Vijf seizoenen stond hij bij Ajax onder contract. Lang niet altijd was hij eerste keus. Toch heeft Bogdan Lobont een paar maal in De Goffert gespeeld. „Twee keer”, vertelde de doelman van Dinamo Boekarest gistera­vond tijdens het perspraatje daags voor het UEFA Cup-duel tegen NEC. „Een keer met 1-0 gewon­nen, de andere wedstrijd eindigde in 0-0.” Bijna goed. Lobont speelde drie keer in Nijmegen. Zoals het een keeper betaamt, heeft hij alleen de wedstrijden onthouden waarin hij de nul hield. In het voorjaar van 2003 eindigde NEC-Ajax in 1-2 en moest de Roemeense goalie een keer buigen voor een schot van Youssouf Hersi.

De international, die een jaar gele­den terugkeerde naar zijn vader­land, kampt met een lichte spier­blessure, maar ging er gisteravond vanuit dat hij tegen NEC gewoon onder de lat staat: „It’s no big deal.” Dat geldt niet voor Nicolae Mitea, een andere Dinamo- speler met een Ajax-verleden. „Mitea is nog niet klaar voor deze wedstrijd”, vertelde coach Mircea Rednic. „Ho­pelijk kan hij over twee weken wel meedoen.” International Gabriel Tamas, die de laatste tijd last had van een enkelkwetsuur, is wel fit genoeg om te spelen.

Op de persconferentie van Dina­mo werd het beeld bevestigd dat de Roemenen geen enkele behoef­te hebben aan de underdogpositie. „We hebben NEC de afgelopen we­ken gevolgd”, aldus Rednic. „Het is een goede ploeg, maar wij zijn niet naar Nijmegen gekomen voor een gelijkspel, we willen winnen. We zijn niet voor niets als eerste geplaatst in de poule. Natuurlijk zijn wij favoriet.”

Bogdan Lobont pakte het wat slim­mer aan dan zijn coach en betoon­de ontzag voor NEC. Ook toen een van de Roemeense journalis­ten hem vroeg naar de zwakke punten van de Nijmeegse club, liet hij zich niet tot provocerende uitla­tingen verleiden. „Voor de meeste spelers van NEC is het de eerste keer dat ze Europees spelen, ze zul­len dus zeer gemotiveerd zijn. Bo­vendien zullen ze gesteund wor­den door een fanatiek publiek. Het wordt een mooie wedstrijd, maar waarschijnlijk ook een zware wed­strijd voor ons.”

Over de opstelling wilde coach Rednic gisteravond niets loslaten. Ook de training in het stadion le­verde geen aanknopingspunten op. Na de warming-up werd het journaille verzocht op te krassen; de Roemenen wilde geen potten­kijkers.

Vermoedelijke opstelling: Lobont; Ho­mei, Tamas, Julio Cesar, Pulhac; Diakité, Cristea, Bostina, Torje; Danciulescu, Ni­culae.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan