Reacties Been, John, Wisgerhof en Aalbers

Van de site van FCUpdate.nl

Wisgerhof: "Het wordt lastig, maar wel mooi"

Trainer Mario Been van NEC zag de loting voor de groepsfase van de UEFA Cup dinsdag tevreden aan. Met Tottenham Hotspur, Udinese, Dinamo Zagreb en Spartak Moskou vond hij dat het zwaarder had kunnen uitvallen. "Het zijn allemaal mooie clubs. Ik zou hun begrotingen wel eens willen zien", aldus de Rotterdammer. "Het is voor mij sowieso bijzonder dat er een tegenstander uit Italië bij zit", zegt Been, die als speler jaren in Italië speelde. "Inmiddels heb ik al dvd’s opgevraagd van deze clubs. Nu gaan we ons eens verdiepen in deze tegenstanders." Aanvoerder Peter Wisgerhof constateerde dat het zwaar zal worden, maar dat er ook kansen voor NEC liggen. "Tottenham staat nu bijvoorbeeld laatste, maar ja. Dinamo Zagreb schakelde vorig jaar Ajax uit. Het wordt lastig, maar wel mooi."

Van de site van Omroep Gelderland.

Aalbers: het lijkt wel de CL-loting

De eerste woorden, kort voor de loting uitgesproken door de spreekstalmeester van de UEFA werden onderstreept door Carlos Aalbers. "Kijk die namen. Het lijkt de Champions League-loting wel", zegt de technisch directeur van NEC. Even eerder sprak de UEFA van de sterkste loting ooit in de UEFA Cup. "Het is voor ons een mix van grote namen en onbekenden geworden. Dus mooie wedstrijden en een kans." Minpuntje is de uitwedstrijd tegen Spartak Moskou. "Het is ver reizen. Dat is vermoeiend. Je moet ook denken aan je punten in de competitie."

Collins John: loting is gunstig 

De spelers van NEC bekeken de loting vrijwel allemaal thuis. Collins John was op de club en keek mee met het personeel. "Ik denk dat dit een gunstige loting is", zegt de aanvaller die de eerste ronde miste door een blessure. "Ik wilde sowieso tegen een Engelse club spelen. Tottenham staat onderaan, maar heeft heel goede spelers. Zagreb is ook heel sterk." Met Udinese heeft Collins John ook wel iets. "Ik keek toen ik klein was altijd naar de spits van Udinese. Márcio Amoroso (Brazilië, 1999 topscorer Italië, red) was geweldig."

Mario Been: allemaal mooie clubs

Trainer Mario Been van NEC zag de loting voor de groepsfase van de UEFA Cup dinsdag tevreden aan. Met Tottenham Hotspur, Udinese, Dinamo Zagreb en Spartak Moskou vond hij dat het zwaarder had kunnen uitvallen. "Udinese heeft Dortmund uitgeschakeld en staat tweede in de Serie A", weet Been. "Spartak speelt op kunstgras in het grootste stadion van Rusland. Daarin kunnen 100.000 man. Het is koud daar begin december. Gelukkig hebben we net windjacks gekregen." Tegen Tottenham speelde Been ooit met Feyenoord. "Met Hoddle, in de gouden tijd. Cruijff speelde toen bij ons."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.