Proefspeler FC speelt gelijk tegen Achilles ´29

Ook vanavond was DTH weer op pad om nieuws te brengen, dit keer vanuit Groesbeek. Daar stond de wedstrijd Achilles ’29 tegen Jong NEC op het programma.

Onder toeziend oog van o.a. Paul Bosvelt, Carlos Aalbers en Ron de Groot werkte Jong NEC een oefenduel af dat van te voren al bekend stond als een duel waar veel proefspelers getest zouden worden. Zo namen er een Oostenrijker, een Braziliaan en een Hongaar deel aan het experiment. Ook waren er diverse Scandinavische jonkies op proef.

Jong NEC speelde met maar twee spelers uit de selectie, dit waren Shanon Carmelia en Ralph Dua. Verder stonden er enkele A- junioren in het veld. Bram Nuytinck en Ryan van Dijk begonnen in de basis. Marc Beckert maakte zijn opwachting in het slot van de tweede helft.

In de eerste helft, waar Achilles ’29 de bovenliggende partij was, werd na 5 minuten een bal van de lijn gehaald aan Achilles zijde door Richard van Kesteren. De mannen van trainer Wim Rip konden verder geen zoden aan de dijk zetten en kwamen daardoor op achter stand in de 16e minuut. Via een één-tweetje op het middenveld werd Luuk d’Hooge vrijgespeeld en hij kon simpel de 1-0 in tikken. Verder kwamen beide partijen in de eerste helft niet.

Het begin van de tweede helft begon met een wissel aan Nijmeegse zijde. A1 keeper Richard Arends werd gewisseld en de Hongaarse goalie nam zijn plek in. De tweede helft was duidelijk voor Jong NEC maar kon geen echte mogelijkheden afdwingen. Achilles ’29 kon er af en toe uit komen via counters. Ex-NEC’er Bob Verwij trof via een individuele actie de paal. Toch kwam Jong NEC in de 80 minuut op gelijke hooogte. De Oosterijkse flank speler maakte de 1-1. Dat was tevens de uitslag.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan