Prijsbeleid NEC deel 1

Bijna 3 maanden na de start van de competitie vinden wij dat het eens tijd wordt voor een overzicht van alles wat er gebeurd is rondom de prijzen en de communicatie bij uitwedstrijden, zowel in de Eredivisie als in de Europese wedstrijden.
Op 26 augustus stond op de officiële site dat de prijzen voor zowel EV als combi wedstrijden goedkoper zouden worden, dit blijkt tot nu toe met de combi wedstrijden te kloppen, alleen met eigen vervoer (EV) wedstrijden totaal niet, Feyenoord uit was zelfs € 5,00 duurder.  Het blijft raar dat er op de officiële site vermeld staat dat supporters € 1,00 korting krijgen op EV wedstrijden, terwijl je in de Goffertkreet ziet staan dat de SV voortaan € 2,00 korting geeft op EV wedstrijden. We lezen alleen maar kortingen, maar vanaf wanneer gaan die in, want op dit moment worden de EV wedstrijden alleen maar duurder? En waarom staat er bij het stuk op de officiële site nergens dat de SV ook op EV wedstrijden korting geeft. Verder is het natuurlijk vreemd dat de SV mensen die met de combi gaan € 4,00 korting geeft, terwijl iemand die met EV naar uitwedstrijden gaat maar € 2,00 korting krijgt.  Zijn voor de SV de mensen op EV minder belangrijk dan een combi ganger?!? Ook vragen wij ons nog steeds af waar die € 4,00 voor staan, die door NEC standaard bovenop de prijs van een EV kaartje wordt gezet.
 
Het dagje Heerenveen zoals wij dat kennen vanuit het verleden zal er waarschijnlijk nooit meer komen, een vol Skoffeltsje is de laatste 2 jaar al niet meer aan de orde, je ziet juist dat het alleen maar minder wordt. Dat is ook wel te begrijpen met de prijzen tegenwoordig, want om een wedstrijd in Heerenveen te bezoeken, moet je € 23,00 neertellen en dan heb je alleen nog maar een EV kaartje. De volle benzinetank komt daar nog bovenop en dat terwijl je er met de bus voor € 22,40 bent. Ook de busreis verliep niet zonder problemen. Op de site stond dat de kaartverkoop t/m donderdag liep, maar supporters die op woensdag een kaart wilden kopen, kregen weer eens te horen dat de bussen al vol waren. En dan blijkt uiteindelijk dat er maar 1 bus gaat, beetje rare situatie dan… Kaartverkoop tot donderdag, dan ook kaarten kunnen kopen tot donderdag!

              "Een vrij vol uitvak, hoe vaak zal dat nog voorkomen.."
Over de uitwedstrijd tegen Dinamo Boekarest kunnen we eigenlijk alleen maar zeggen dat NEC het in Boekarest goed geregeld heeft. We vragen ons alleen nog wel steeds af waarom mensen een uitkaart moesten hebben om een kaartje te kopen, terwijl men in het buitenland niet eens wist wat het was. In Boekarest is er ook helemaal niet om gevraagd.
Voor Ajax uit zijn de prijzen via de combi weer goedkoper, dat is alleen maar positief, al blijft de prijs van € 24,50 en inherent daaraan het weggestopte uitvak een reden voor veel mensen om niet te gaan. Wat wel weer opviel was dat er een fout zat in het systeem van de online ticketshop. Daar moest namelijk gewoon ticketbox toeslag worden betaald, terwijl dat niet het geval was voor kaartjes gekocht bij de online ticketshop. Mochten mensen al een kaartje hebben gekocht, dan kunnen ze dat geld terug krijgen bij de receptie van het stadion.
 
Voor Dinamo Zagreb uit wilde NEC eerst niets regelen, vanwege de veiligheid die niet gegarandeerd kon worden, maar toen er een supporter was die wel de moeite nam om een bus voor NEC supporters te regelen, dit terwijl hij zelf niet eens mee ging, wilde NEC ineens wél de organisatie overnemen. Volgens NEC was deze supporter blij dat NEC hem kwam helpen, want het werd hem allemaal wat teveel, maar die supporter ontkent dat verhaal volledig. En dan was er ook nog de prijs voor de kaartjes. Waarom wordt er nergens vermeld waar de € 10,00 die NEC bovenop de prijs van het kaartje zet voor nodig zijn?  De dag van de wedstrijd tegen Zagreb komt er ineens een bericht op de site dat de mensen die daarheen zijn geweest de € 10,00 weer terug krijgen. Foutje in de communicatie, en weer kan het geld op worden gehaald bij de receptie.
 
Toen de prijzen voor Sparta uit werden gecommuniceerd leek het hek weer van de dam, want € 21,50 vragen voor een wedstrijd op EV, terwijl er eerst werd gepraat over een prijsafspraak met Sparta, was wel heel erg vreemd. Vooral nadat Sparta zelf aan heeft gegeven dat er wel een prijsafspraak was, maar dat ze daar niets over bekend mochten maken. Via het forum werd er al afgesproken om dan maar met groepen in vakken van Sparta te gaan zitten.  Opeens kwam er een nieuwsbericht via de officiële site, er was een rekenfout gemaakt vanuit NEC en de kaarten waren maar € 15,00. Na de communicatiefout dus ook weer een rekenfout. What’s next? De planningsfout? De herstructureringsfout? De constructiefout? Ach ja, positief is dan wel dat het nu 15 euro kost, dat is al iets. Voor de mensen die al een kaartje hadden gekocht, geldt weer een gang naar de receptie, want daar kan het geld teruggehaald worden. Maar wie betaalt al die keren het geld terug dat je uitgeeft aan benzine om telkens weer geld terug te halen bij de receptie na weer een fout?

Conclusie blijft dat de communicatie vanuit NEC naar haar supporters met betrekking tot het prijsbeleid rond uitwedstrijden nog steeds verre van optimaal is en heel erg verbeterd kan worden. Ook lijkt het erop dat zowel NEC als de SV de EV supporters in de kou laten staan en alleen aandacht lijken te hebben voor de mensen die met de bus reizen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan