Patrick Pothuizen hoeft niet onder het mes

Vandaag in de Gelderlander.

Patrick Pothuizen hoeft niet onder het mes 

Een fractie van een se­conde vreesde Patrick Pothuizen het ergste. De routinier van NEC forceerde gistermorgen op de trai­ning zijn achillespees. „Heel even was ik bang dat de pees was afge­scheurd. Dan was het einde car­rière geweest. Maar ik denk dat het meevalt.”

Enkele uren, een echografie en een mri- scan later bleek dat ‘ Potje’ het goed had aangevoeld. „ De achillespees is niet afgescheurd, er zit alleen een klein scheurtje in”, vertelde fysiotherapeut Han Tijs­hen. „Een operatie is niet nodig, maar Patrick is wel een tijdje uit de roulatie, naar verwachting drie tot zes weken.”

De ene na de andere speler beland­de in de lappenmand. Rutger Worm, die zaterdag tegen Sparta een enkelblessure opliep, moet twee tot vier weken toekijken. Daarnaast moesten nog drie spe­lers de training laten schieten dan wel afbreken. Krisztian Vadocz heeft last van een ontsteking in zijn gebit, een probleem dat door­straalt naar andere gedeelten van het lichaam. De Hongaar moet vandaag of morgen door een tand­arts van het euvel verlost worden. Verwacht wordt dat hij spoedig weer inzetbaar is.

Ook de blessure van Dominique Scholten lijkt niet al te ernstig. De jonge Nijmegenaar kreeg tijdens de training een tik op de knie. Tijs­hen: „We moeten even afwachten hoe de knie morgen (vandaag, red.) reageert, maar ik heb de in­druk dat het meevalt.” Mark van de Boogaart, die al een paar dagen last had van zijn ham­strings, onderging gisteren even­eens een echo. „Daarbij is geen schade aangetoond, dus naar ver­wachting is hij ook weer snel van de partij”, aldus Tijshen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan