Paniekvoetbal in Nederland

Het was eindelijk weer eens spannend in de Eerstedivisie. Zowel Volendam als RKC konden promoveren. Bij het uitspreken van mijn persoonlijke voorkeur, kijk ik altijd even terug in het verleden. Waar konden we altijd zonder combi, en was het het meest gezellig? In Waalwijk hebben we natuurlijk ons hoogtepunt gehad, maar de wedstrijden daarvoor waren niet echt bijzonder. Hoe anders was dat in het gastvrije Volendam. Als ik me het goed herinner was café Het Motje ‘ the place to be’ voor NEC-supporters. Volendam moest dus maar promoveren. Maar wat blijkt. De burgemeester van Volendam was vrijdagmiddag, voordat Volendam gepromoveerd was, al in paniek. Op Radio 1 meldde de burgervader dat alle uitspelende clubs met een combi moesten komen. Daar ben je dan mooi klaar mee. Wég gezellige dag en wég gastvrij Volendam.

Maar niet alleen Volendam is in paniek, ook NAC kan er wat van. Na de brandende wc-rollen van "NOORD GESTOORD" uit Grunn moet daar tegenwoordig zo’n beetje alles geïmpregneerd zijn, zeg maar brandveilig. De jongens van Legio Noviomagum wilde namelijk 3 grote NEC-vlaggen meenemen. Zoals gewoonlijk maak je hier melding van bij de veiligheidscoördinator van NEC. Deze legt op zijn beurt weer de informatie bij de tegenpartij. Afgezien van Roda JC en Vitesse is dit meestal geen probleem. Tot grote verbazing van de jongens van Legio moesten de vlaggen nu plotseling geïmpregneerd worden! "Geen probleem, dan halen we een spuitbus en impregneren we de vlaggen" was hun antwoord. Ook dit was niet de bedoeling. De vlaggen moesten namelijk voorzien zijn van een certificaat van een gespecialiseerd bedrijf. Leuk detail is dat de vlaggen wel mochten hangen maar er niet mee gezwaaid mocht worden.

Afijn, we zijn dus weer flink aan het doordraaien met als gevolg dat er waarschijnlijk volgend seizoen een dagje vakantie op de dijk in Volendam door onze neus wordt geboord. Ook Legio Noviomagum zal nog meer manuren in hun acties moeten steken en vaste klant moeten worden van Flameguards.

Jeffrey


De vlaggenstokken bij Roda-NEC. Deze mochten niet naar binnen omdat ze te laat waren aangevraagd.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan