Opzouten met die kleppers!

De wedstrijd tegen de Spurs die donderdag op het programma staat is voor veel NEC supporters één van de hoogtepunten uit de clubgeschiedenis. Misschien zelfs wel hét hoogtepunt, helemaal voor supporters die Barcelona thuis niet mee hebben kunnen maken. Al wekenlang, eigenlijk gelijk vanaf de loting, kijkt iedereen reikhalzend uit naar deze wedstrijd. In een innige samenwerking tussen NEC en de gemeente en bedrijven kleurt inmiddels ook de stad rood-zwart-groen en lijkt er een echte Europacup koorts in Nijmegen te ontstaan.

Die koorts zorgt er normaal gesproken voor dat het stadion kolkt, we hebben het eerder kunnen ervaren tegen Wisla Krakow, tegen NAC in de play offs en recentelijk nog tegen Dinamo Boekarest. De tijd vliegt voorbij, het lijkt geen moment stil en de wedstrijd gaat een beetje als in een droom voorbij. Heerlijk om even compleet afgesloten te zijn van de rest van de wereld. Het zijn de momenten dat je het gevoel hebt dat NEC een echte volksclub was, is en altijd zal blijven.

Wie schetst dan ook mijn verbazing als vandaag het bericht naar buiten komt dat NEC donderdag zogenaamde ‘kleppers’ uit gaat delen? Je weet wel, van die dingen die bij AZ zo’n teringherrie geven dat je verder niets meer hoort. Nou is dat bij dat soort clubs met een compleet nieuw familiepubliek wel handig omdat je misschien anders ook weinig zou horen, maar wij hebben dat toch niet nodig? En sterker nog, dat willen we toch helemaal niet? What’s next, een hoempapa-band op de Gofferttribune? Een rood-zwarte-groene feestmuts? Polonaise muziek in de rust? Is het dan echt zo ver gekomen dat we gaan afglijden tot het niveau van Heerenveen en Oranje?

Op het forum is de algemene mening duidelijk, al werpen sommigen tegen dat het best een aardig souvenir is en dat de kinderen het wel aardig vinden. En misschien is het commercieel ook best aantrekkelijk want die dingen worden gesponsord. De oplossing daarvoor lijkt me simpel. Als souvenir stel ik een volwaardig programmaboekje voor, en dus niet zo’n opgevouwen poster als tegen Boekarest, en dat boekje mag van mij dan ook nog vol met reclame staan, zodat we er ook nog wat aan verdienen. En organiseer verder, zoals Feyenoord doet met zijn kameraadjes dag, een speciale wedstrijd voor de juniors en geef ze allemaal tien klappers. En daar mag wat mij betreft zelfs een feestmuts bij. Maar verpest alsjeblieft niet de wedstrijd van het jaar/decennium/leven door mijn welgemeende aanmoedigingen om er vol op te gaan tegen the mighty Spurs teniet te doen met infantiel geklepper.

Pol

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan