Omroep Gelderland vandaag

Holman geniet van spelen in De Kuip

Brett Holman keert net als zijn trainer zondag weer eens terug in De Kuip. De Australiër kijkt er net zo naar uit als zijn trainer. "Het is één van de mooiste stadions van Nederland en het publiek is fantastisch", vindt de international. "Ook als je tegenstander van Feyenoord bent is het mooi. Ik kijk er echt naar uit om daar te spelen. Waarom anderen bang zijn, weet ik niet." Holman is niet onder de indruk van Feyenoord. "Tegen Zwolle speelden ze niet goed. Zwolle was veel dominanter dan verwacht. Als we er gelijk vol op gaan is een goed resultaat mogelijk

Been voelt zich kind van Feyenoord 

Waar clubs, spelers en trainers geneigd zijn niet graag naar De Kuip af te reizen, is er voor Mario Been niets leukers denkbaar. "Ik kom al vanaf mijn zesde bij die club", zegt de trainer van NEC. "Ik ken ieder hoekje en heel veel mensen. Kom er nog steeds zo vaak ik kan. Ik ben een kind van die club. Maar met alle respect voor Feyenoord: het voetbal gaat niet zo goed. En de punten moeten mee naar Nijmegen." Been kijkt uit naar het betreden van de grasmat als Het Legioen hem begroet. "Ik krijg al kippenvel bij het idee. Dat is een machtig gevoel."

NEC ongewijzigd naar Feyenoord 

Mario Been laat het elftal dat de uitwedstrijd tegen Heereveen won, staan voor de confrontatie met Feyenoord in Rotterdam. Er is, na de zege op SC Heerenveen, weinig reden om te wisselen, vindt de trainer van NEC. De mogelijkheid om Dani Fernandez te laten starten voor Muslu Nalbantoglu laat Been liggen. "Muslu is een betere verdediger en er moet veel onderling gecoached worden. Dat kan Muslu op dit moment ook beter", aldus de trainer.

Opstelling: Babos; Muslu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui; Sibum, Holman, Vadocz; Lens, Van Beukering, Bobson.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.