NEC ziet bewust af van busreis

Vandaag in de Gelderlander

NEC ziet bewust af van busreis
Nijmeegse club wil fans optimaal begeleiden bij duel in Zagreb.

Hier en daar heeft het tot kritische geluiden geleid, maar NEC heeft bewust besloten geen busreis te organiseren voor de sup­porters die volgende week donder­dag het UEFA Cup-duel met Dina­mo Zagreb willen bijwonen. „Rond de loting hebben we con­tact gehad met Heerenveen en Ajax, die daar allebei de laatste ja­ren hebben gespeeld”, vertelt ma­nager operations Jan Bluyssen van NEC. „We hebben in Nyon ook overlegd met Dinamo zelf. En vori­ge week heb ik in Zagreb gespro­ken met de lokale autoriteiten. Al­lemaal hebben ze ons afgeraden om zelf een bus te charteren. Te onoverzichtelijk om de veiligheid te kunnen garanderen, vonden ze. Voor ons bleef er maar één conclu­sie over: niet doen.’

Hoewel de club en ook de suppor­tersvereniging van NEC hebben af­gezien van busvervoer, rijdt er vol­gende week toch minimaal één bus naar Kroatië. NEC- supporter Willy Croonen heeft een touring­car gecharterd en ook de aparte supportersclub HKN is bezig een bus vol te krijgen. Bluyssen: „Wij zijn er niet blij mee, maar we kun­nen het ook niet tegenhouden. De supporters die meegaan met die bus moeten er wel op rekenen dat het een slopende trip wordt. Zes­tien uur heen, zestien uur terug. En het zal geen luxe voertuig zijn waarin je volop beenruimte hebt. Die meneer uit Afferden (Croo­nen, red.) heeft ons inmiddels ver­zocht de organisatie van hem over te nemen, want het viel hem toch tegen wat er allemaal bij komt kij­ken. Maar als je zoiets op touw zet, ben je er ook verantwoorde­lijk voor. Toch loopt NEC niet weg voor zijn eigen verantwoordelijk­heid. Wij zullen er alles aan doen om die bus soepel en veilig naar Zagreb te krijgen.”

Eenmaal in de Kroatische hoofd­stad worden de supporters weer net zo goed opgevangen als twee weken geleden in Boekarest, be­looft Bluyssen. „Wij verwachten dat er tussen de 200 en 300 mee zullen reizen. De Nijmeegse poli­tie en NEC hebben prima afspra­ken gemaakt met de autoriteiten in Zagreb. We organiseren op woensdag na afloop van de trai­ning een feest in een pub die Bull­dog XL heet. In dat café komen we de volgende dag voor de wedstrijd ook samen. Van daaruit lopen we naar de grote kathedraal van Za­greb. Daar staan bussen klaar om de supporters veilig naar het sta­dion te vervoeren.” „Ik ben ervan overtuigd dat het een mooie trip wordt. Zagreb is echt een leuke stad. Bovendien heb ik een heel goed gevoel overge­houden aan mijn contacten met Dinamo. Ze waren heel open en behulpzaam, totaal anders dan in Boekarest.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.