NEC treft Xerxes of Be Quick 1887 in KNVB beker

FC Utrecht speler Erik Pieters heeft NEC in het toernooi om de KNVB beker gekoppeld aan de winnaar van het eerste ronde duel tussen Xerxes en Be Quick 1887. Het betreft een wedstrijd uit de tweede ronde, waarin de betaald voetbalclubs zullen instromen. Deze tweede ronde wordt gespeeld op 23, 24 en 25 september. In eerste instantie zou onze eigen Lorenzo Davids de loting verrichten, maar dat heeft om onduidelijke redenen dus geen doorgang kunnen vinden.

Xerxes is een zaterdag eersteklasser uit Rotterdam. Het is echter het zondagteam, dat komend seizoen in de derde klasse uitkomt, dat om de ‘grote’ KNVB beker mag gaan spelen, na een bekerstunt vorig jaar tegen Ter Leede. Be Quick 1887 werd afgelopen jaar vierde in de zondag hoofdklasse C, waarin Achilles ’29 kampioen werd. De club komt uit Haren (bij Groningen) en speelt in stadion de Esserberg, dat bekend is van het Eurovoetbal toernooi.

Beide clubs kunnen bogen op een rijke historie. NEC trof zowel Be Quick als Xerxes regelmatig in de jaren 50 en begin jaren 60, met tegen beiden slechts een licht positieve balans als resultaat. Tegen Xerxes hebben we in bekerverband zelfs nog wat goed te maken. In 1916 kwam NEC thuis niet verder dan 1-1 en dat betekende in die tijd, waarin bij een gelijkspel de uitspelende ploeg het voordeel had, de uitschakeling!

Het toernooi wordt afgetrapt in het weekend van 30 en 31 augustus, als in totaal 48 amateurverenigingen (zowel zaterdag- als zondagamateurs) de eerste ronde tegen elkaar spelen.